Nieuwe Variobend buigautomaat voor Stacon

0
383

Bij Stacon in Nieuwleusen is begin juli een nieuwe Variobend buigautomaat type DB 8-2.0 geïnstalleerd. Deze machine buigt volautomatisch stalen platen up en down tot 8,6 meter lang en 2 mm dik. Aluminium kan tot 3 mm dik worden gebogen.

Nadat een plaat in de machine is gelegd wordt deze met grijpers vastgepakt en gepositioneerd. Vervolgens worden in een rap tempo alle geprogrammeerde buigingen gedaan zodat het gewenste profiel ontstaat.

Begin 2015 kocht Stacon ook een Variobend 8 meter volautomaat, echter met een kleinere capaciteit (1,5 mm). De huidige 2,0 mm machine was toen nog niet in beeld, deze bracht Variobend pas later op de markt. Het verschil tussen de machines is echter zo groot dat Rint Wagenaar eind vorig jaar op de Euroblech in Hannover besloot de machine weer in te ruilen.

Nauwkeuriger en sneller
De verschillen zijn niet alleen die 0,5 mm meer capaciteit maar ook een veel grotere nauwkeurigheid en snelheid. De nieuwe machine heeft een automatische verstelling van de buigradius. Doordat deze verstelling met servo motoren geschiedt, wordt daarmee ook de bombering uitgevoerd en verloopt de verstelling ook veel soepeler en sneller. In de materiaaltabel kan voor elk materiaal en dikte afzonderlijk de buigradius en bombering worden voorgeprogrammeerd. Hierdoor stelt de machine zich snel in en buigt hij snel, met een spatzuivere buiging als resultaat. Vooral dat laatste, de hoge nauwkeurigheid, gaf de doorslag. Bij metaalzetterij Stacon wordt immers netjes en heel nauwkeurig gewerkt.

Variobend is de grootste Duitse producent van langzetbanken. Het bedrijf bestaat nog niet zo lang, maar is door innovatieve oplossingen al een belangrijke speler in de markt geworden. Variobend produceert hoogwaardige CNC langzetbanken en volautomatische dubbelbuigers vanaf 4 meter lengte en wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Jörg Machines uit Dodewaard.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein