Nieuwste Doosan DNM verticaal bewerkingscentrum demogereed bij Dormac

0
468

Eind vorig jaar introduceerde Doosan de nieuwe werkingscentra van de DNM-serie. De DNM serie, waarvan er van de eerste en tweede generatie vanaf 2008 tot nu toe wereldwijd 35.000 zijn geïnstalleerd, wordt nu opgevolgd door de DNM 4500, 5700, 6700.

Met de nieuwe DNM serie biedt Doosan meer bewerkingsmogelijkheden, een grotere productiviteit, een hoger bedieningsgemak en een lagere milieubelasting, tegen hetzelfde prijsniveau. Machineleverancier Dormac CNC Solutions heeft de eerste machines van dit nieuwe model inmiddels verkocht en heeft een DNM 5700 nu demogereed in haar showroom staan.

Hogere bewerkingsnauwkeurigheid
Doosan past ook in deze nieuwe DNM serie spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindeleenheid (8.000/12.000 rpm 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatiesysteem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op. Bovendien is de acc/deceleratie verkort, hetgeen weer kortere start- en stoptijden oplevert en ook bij synchroon tappen de productiviteit sterk verbetert.

Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel bieden de DNM serie bewerkingscentra de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. Daarmee kunnen grotere en complexere werkstukken binnen dezelfde footprint worden bewerkt.

Onderhoudskosten gehalveerd
In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt in de nieuwe DNM serie een nieuw vet smeersysteem toegepast, waardoor de noodzaak van oliescheiding vervalt. De jaarlijkse onderhoudskosten worden daardoor ruim gehalveerd.

Programmeren tijdens productie
Op besturingsgebied komt Doosan tegemoet aan de wensen van de gebruikers, met onder andere het Easy Operation Package, die Doosan ook op andere nieuwe modellen toepast. Met deze functionaliteit biedt Doosan de mogelijkheid tijdens de productie de machine te programmeren terwijl de bewerking op het display real time kan worden gevolgd.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein