Online catalogus SKF vergemakkelijkt lagerkeuze

199

De nieuwste Rolling Bearings Catalogue van SKF zit boordevol nieuwe functies om klanten te helpen de juiste lageropstelling te kiezen voor hun project. Deze catalogus staat nu online.

Het streefdoel van de auteurs was om van deze nieuwe publicatie een onmisbare technische referentie te maken voor gebruikers van wentellagers. Ze vinden er de juiste lagers en configuraties voor hun toepassingen in terug en een gedetailleerde beschrijving van de juiste montageprocedures voor een langdurig en probleemloos gebruik.

Stapsgewijze lagerselectiegids
De Engineering Section is volledig herschreven en omvat nu een stapsgewijze lagerselectiegids – het ‘Bearings Selection Process’ – waarmee klanten veel gemakkelijker de juiste lageropstelling kunnen kiezen voor hun specifieke machine of project. Deze nieuwe tool is het gevolg van de ervaring van SKF in het ontwerp, de montage en het onderhoud van wentellagers in bedrijf en is ook beschikbaar als online technisch hulpmiddel voor OEM’s, erkende SKF distributeurs en andere eindgebruikers.

Wrijvingsverliezen
De Engineering Section bevat ook een functie voor thermische analyse, die kan worden gebruikt om de invloed van wrijvingsverliezen op de speling te benadrukken. Er is ook een nieuwe functie, genaamd ‘Popular Items’, die het bestelproces voor lagers van de gebruikelijke productlijnen van SKF versnelt en vergemakkelijkt. Producten die wegens hun populariteit altijd op voorraad zijn worden aangeduid met een speciaal pictogram.

De online inhoud van de catalogus wordt regelmatig bijgewerkt zodat het, naast het huidige SKF assortiment, ook de nieuwste producten bevat en dat alle verouderde artikelen zo snel mogelijk uit de producttabellen verdwijnen zodra ze uit de catalogus worden verwijderd.

Als wereldwijde publicatie is de nieuwe Rolling Bearings Catalogue verkrijgbaar in verschillende talen waaronder Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch, Tsjechisch en Vereenvoudigd Chinees. Op www.skf.com kan het online exemplaar in een van deze talen worden geraadpleegd. De nieuwe catalogus zal in gedrukte vorm in het Engels beschikbaar zijn in de lente van 2018.

Facebook Comments