Perfect gecoördineerd

0
224

Met de TechniShow 2018 wordt Utrecht de fabrieksstad voor de metaalbewerking. Exposanten en bezoekers gaan in dialoog over de nieuwste technologieën, diensten en trends in de bewerkingsindustrie. De uitgelezen kans voor de Haimer Group, wereldmarktleider in gereedschapskrimp- en balanceringstechnologie, om op zijn eigen stand in hal 9, stand B052, evenals op de partner stands in hal 12, stand E032 (Oude Reimer) en D010 (DMG MORI), het uitgebreide assortiment van het bedrijf te demonstreren; van hardmetalen snijgereedschappen tot een diversiteit aan gereedschapshouders, krimp- en balanceertechnologie naar gereedschapvoorinsteltechniek. Alle producten zijn perfect op elkaar afgestemd en bieden de mogelijkheid voor netwerkintegratie en continuë gegevensstroom.

De Haimer Group neemt voor de eerste keer onafhankelijk deel aan de TechniShow met uitstekende, kwalitatief toonaangevende technologie, die een beslissende bijdrage levert aan de economische bewerkingsindustrie. Hoogtepunten op de eigen stand in hal 9 zijn ongetwijfeld de Microset voorinstelapparaten waarmee Haimer zich als systeemaanbieder voor het gereedschapsbeheer heeft ontwikkeld. Industrie 4.0 mogelijkheden zullen ook tijdens de beurs inzichtelijk worden. Of het nou gaat om Haimer gereedschapshouders, die eventueel zijn voorzien van een RFID chip, data of krimp- balanceerapparaten met netwerk koppeling zijn. Haimer streeft ernaar gereedschap management zo eenvoudig mogelijk te maken voor zijn verspanende klanten met een geïntegreerd systeemaanbod. Van snijgereedschappen en gereedschaphouders tot krimp- en balanceermachines tot uiterst precieze voorinsteltechnologie, de klant ontvangt alles van een enkele bron, perfect op elkaar afgestemd. Het jaar 2017 werd dus gekenmerkt door tal van nieuwe ontwikkelingen, die zullen ook worden gepresenteerd op de TechniShow 2018.

Krimptechnologie ‘Industrie 4.0 klaar‘
De nieuwe Power Clamp i4.0-serie maakt eenvoudig geautomatiseerd krimpen mogelijk. De krimpmachines worden gepresenteerd in een nieuw hoogwaardig ontwerp en overtuigen met een krachtig geïntegreerd koelsysteem. Standaard maakt de gepatenteerde NG-spoel het mogelijk om gereedschapsdiameters van 3 tot 32 mm te krimpen. Interfaces voor datacommunicatie met productienetwerken en optioneel beschikbare scanners voor het uitlezen van krimpparameters maken deze serie ‘Industrie 4.0 klaar‘. Een ander voordeel is de nieuwe gebruiksvriendelijke software, die nu een breed scala aan krimp opties biedt op een 7″ touch-display van industriële kwaliteit.

Microset-voorinsteltechnologie
Microset-voorinstelsapparaten worden gekenmerkt door hoogwaardige hardware, beste ergonomie en gebruiksgemak. Ze zijn beschikbaar als basismodellen, die het waard zijn om te kopen voor incidenteel gebruik. Bovendien biedt Haimer high-performance semi-automatische apparaten met autofocus voor de gemiddelde gebruiker, tot volledig automatische lineaire meetmachines, die zijn ontworpen voor veeleisend continu gebruik. Een bijzonder voordeel ligt in de thermostabiele gietijzeren constructie gedurende het gehele programma, die een probleemloze, hoge repeteerbaarheid en laagkalibrerende werking, installatie direct in de productiehal mogelijk maakt.

Krimpspantangen
Naast hoogwaardige producten voor het spannen van gereedschappen in freesmachines, biedt Haimer nu ook spanmogelijkheden voor de draaimachine. De nieuwe krimp-spantangen zijn verkrijgbaar in ER 16 en ER 25 en zijn compatibel met alle gangbare ER-moeren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor aangedreven gereedschapshouders. De optionele Cool Jet-boringen zorgen voor nog meer procesbetrouwbaarheid en optimale koeling.

Duo-Lock-uitbreiding
Op het gebied van Duo-Lock, de modulaire gereedschapinterface die voldoet aan de hoogste eisen, heeft Haimer zijn assortiment verder uitgebreid: spantangen met Duo-Lock-opnames maken het mogelijk om te profiteren van de freesgereedschappen, zelfs bij het draaien. De modulaire gereedschappen bieden maximale stabiliteit en veerkracht dankzij hun unieke ontwerp met dubbele conus aanlegging. Het resultaat hiervan resulteert in producten met een zeer hoge precisie en productiviteit. De Duo-Lock opspangereedschappen zorgen voor de beste repeteernauwkeurigheid, eenvoudige installatie en snelle gereedschapswisseling in de machine. Door hun monoblock-ontwerp bieden de spantangen meer stabiliteit en de beste rondloopnauwkeurigheid. Ze bieden ook de beste koelingopties door middel van het Cool Jet-systeem. Duo-Lock-opname houders zijn ideaal voor zowel conventionele ER-houders voor frezen, als aangedreven gereedschappen voor draaimachines. Naast de spantangen bevat het Duo-Lock-programma ook wolfraamcarbide, zwaar metalen of stalen verlengstukken en volhardmetalenverlengstukken voor maximale flexibiliteit.

Haimer, hal 9, stand B052

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein