PU-bekleden zorgt voor slijtagebeheersing

0
105

Sietzema Techniek in Gorredijk levert een nieuwe toepassing voor slijtagebeheersing. Sinds dit najaar biedt het specialistische bedrijf de mogelijkheid om halffabricaten of revisieonderdelen te bekleden met elastomeer, ook wel PU-bekleden genoemd.

PU-bekleden zorgt ervoor dat onderdelen langer meegaan en de kosten voor onderhoud gereduceerd kunnen worden. Siebe Sietzema, eigenaar van Sietzema Techniek legt uit: “In sectoren waar slijtage voor hoge kosten zorgt, is slijtagebeheersing een aandachtspunt. Door het coaten van slijtagegevoelige onderdelen beschermen we zo’n procesonderdeel, bijvoorbeeld door thermisch spuiten en cladden. Met de uitbreiding van ons pakket met PU-bekleden bedienen wij een nieuwe markt.”

Toepassing PU-bekleden
PU-bekleden is een specialistische techniek waarbij een elastomeer naadloos wordt gespoten op slijtagegevoelige (onder)delen. Deze methode is effectief tegen abrassieve slijtage, adhesieve slijtage, corrosieve en chemische slijtage en cavitatie. Ook vormt PU-bekleden een goede bescherming tegen stoten en schuren. Dat maakt PU-bekleden toepasbaar voor diverse situaties en verschillende sectoren. Onderdelen die voorzien kunnen worden van PU zijn onder andere pomphuizen en waaiers, leidingen, robotgrippers, klemplaten en afsluiters. Tevens biedt PU-bekleden een elektrisch isolerende bekleding (5 KV/mm laagdikte), waardoor onderdelen eenvoudig elektrisch isolerend uitgevoerd kunnen worden.

Eerste resultaten veelbelovend
Sietzema vertelt trots over de eerste projectresultaten. “Voor één van onze klanten hebben we de vulmondaansluiting voor bulkverladers bekleedt met PU. Momenteel werken we aan projecten voor baggerpompinstallaties en klemplaten en grippers. Ons doel is door slijtagebeheersing bij te dragen aan een duurzame wereld en een circulaire economie. De eerste resultaten van PU-bekleden laten zien dat deze nieuwe techniek veelbelovend is en perfect past binnen onze doelstelling.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein