Renishaw present op METAVAK

0
71

Als producent en leverancier van onder andere precisiemeting en procescontrole kan Renishaw natuurlijk niet ontbreken op METAVAK (31 oktober – 2 november). Onder meer het Equator meetsysteem wordt onder de aandacht gebracht van het vakpubliek.

Een belangrijke tak binnen de Renishaw producten zijn de meettasters en software voor bewerkingsmachines. Deze tasteroplossingen verminderen tot wel 90% van de insteltijden en verbeteren de procesbeheersing. Renishaw levert oplossingen voor gereedschap instellen, gereedschapsbreuk detecteren, producten instellen, controleren tijdens de cyclus en het eerste product inspecteren met automatische correctie van de instellingen. Tastertechniek is een gewaardeerde bekende methode om de efficiëntie, kwaliteit, mogelijkheden en nauwkeurigheid van bewerkingsmachines te maximaliseren. In moderne CNC-besturingen zijn standaard routines ingebouwd die de opname van tastercycli in machinefuncties en hulpmiddelen vereenvoudigen. Deze routines maken het in combinatie met een CAD-interface gemakkelijk om meetfuncties te simuleren.

Renishaw inspectiemeettasters op bijvoorbeeld verticale en horizontale CNC bewerkingscentra zijn het type OMP40 en OMP60 (optisch), RMP40 en RMP60 (radiografisch). Systemen voor gereedschapsinstelling en -breuktdetectie zijn bijvoorbeeld het type OTS (optisch), RTS (radiografisch) en de TS27R (met kabel). Tasters voor contactloos gereedschap instellen en breuk detecteren kan bijvoorbeeld met type NC4. Zo zijn er ook instelarmen voor gereedschap, bijvoorbeeld de HPMA (automatisch) voor draaibanken en multi-tasking machines.

Contact scansysteem
Sprint contact is een snel scansysteem voor procescontrole op de machine. Dit voorziet CNC-bewerkingsmachines van snelle en nauwkeurige scanmogelijkheden. Het neemt over het hele productoppervlak een constante stroom van nauwkeurige 3D punten op en analyseert deze gegevens real-time via de machinebesturing, wat grote mogelijkheden biedt voor geautomatiseerde in-proces controles. Om het potentieel van deze technologie en het Sprint systeem maximaal te benutten, heeft Renishaw een aantal toepassingsgerichte versies samengesteld die het gemakkelijk maken om scantechniek in te zetten als nieuwe generatie on-machine meting.

Equator meetsysteem
Het Equator meetsysteem wordt ook onder de aandacht gebracht. Dit maakt procescontrole mogelijk door uiterst herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer. Om productieprocessen te controleren op de werkvloer worden al decennia lang meetinstrumenten gebruikt, zoals schuifmaten, goedkeur/afkeur-kalibers of gatkalibers. De ontwikkelingen in de productietechniek vragen steeds meer om nieuwe methodes van procescontrole. De Equator is een flexibel meetsysteem, gebouwd voor snelheid, herhaalbaarheid en gebruiksgemak in handmatige en automatische toepassingen. De belangrijkste voordelen van flexibele procescontrole op de werkvloer met de Equator zijn onder andere uitvalvermindering, verbetering van knelpunten en verlaging van de gebruikerskosten.

Intuo met de Equator is een ideaal alternatief voor meerdere handmatige instrumenten zoals analoge en digitale schuifmaten, micrometers en kalibers. In de vele werkplaatsen waar honderden handmatige meetinstrumenten gebruikt worden, kan de hoge snelheid en herhaalbaarheid van de automatische Equator-routines een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Voor de Intuo is weinig training nodig, want intelligente functies helpen mee om in enkele minuten tijd een productmeting in te stellen. Een simpele, voordelige manier om de meetconsistentie te verhogen, producten buiten de tolerantie op te sporen en de uitval te verminderen.

Renishaw Benelux, stand 201

Reserveer hier online uw toegangskaarten voor METAVAK 2017

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein