Riva MS bouwt iets moois op

0
1046

Peter Plomp speelde al jaren met de gedachte om voor zichzelf te beginnen. Toen zijn werkgever Plaatbewerkingsadviescentrum PAC eind vorig jaar failliet ging, besloot hij de sprong te wagen. Per 1 januari dit jaar is hij gestart met zijn eigen bedrijf Riva Machines & Service, dat zich bezighoudt met onderhoud, service, reparatie en de verkoop van machines in de plaatbewerking, HVAC en isolatiesector.

Ruim een half jaar later is Plomp eigenaar van twee BV’s, heeft hij een bedrijfspand gekocht in Ridderkerk en denkt hij al na over in het dienst nemen van een eerste medewerker. De jonge ondernemer maakt lange dagen en komt er nauwelijks aan toe om zijn nieuwe bedrijfspand goed in te richten, maar de zaken gaan goed. Peter Plomp merkt dat hij in 11 jaar bij PAC echt wat heeft opgebouwd. Veel klanten zijn bij hem gebleven. Ze hebben vertrouwen in zijn capaciteiten en gunnen hem een goede start. “Dat biedt mij de kans om iets moois op te bouwen. Ik hoef niet de grootste te worden, maar wil wel iets goeds doen. Goede producten en goede service leveren.”

Machineprogramma
Riva MS kan al een mooi machineprogramma leveren. Het bedrijf is officieel dealer van Schwartmanns, producent van onder meer afwikkelunits/knipstraten, walsen, voormachines, ponsmachines, uithoekers, CNC snijmachines en CNC afwikkelunits inclusief voren en ponsen van producten. Ook levert Riva MS Lockformer, een bekend merk in de HVAC industrie onder meer dankzij de Pittsburgh en Snaplock rolvormmachines en diverse machines voor het snijden van isolatie en kanaalstraten.
De plaatbewerkers kan Plomp bedienen met de Yawei Nisshinbo CNC gestuurde ponsnibbelmachine, beschikbaar in zowel een hydraulische als een servomechanische versie  met diverse turret-indelingen.

Eigen CNC plasma snijtafel
Daarnaast heeft het jonge bedrijf een eigen CNC plasma snijtafel in het pakket, die geheel naar wens van de klant is samen te stellen. Hiervoor werkt Plomp samen met machinebouwer ACT Machinery in het Friese Joure. “ACT bouwt de machnies volgens onze specs, wij doen vervolgens de installatie en de service. Dat zijn echt kwaliteitsmachines. We gebruiken uitsluitend goede componenten, zoals Hypertherm plasmasystemen, CNC-besturingen en hoogteregelingen en Bosch Rexroth motoren en lineaire geleidingen.”
Riva MS heeft al enkele van deze CNC snijtafels verkocht. “We bouwen ze klantspecifiek, met bijvoorbeeld hoogteregeling en dubbelzijdige aandrijvingen. Dat werkt veel nauwkeuriger en stabieler. Indien gewenst zetten we er ook een markeerunit op om met plasma te markeren. Ik wil echt iets goeds afleveren waar de klant tevreden mee is.”

Maar het draait bij Riva MS niet alleen om de verkoop van nieuwe machines. Integendeel, Plomp legt een zwaar accent op de service. Het afstellen, repareren, verhuizen of in bedrijf stellen van CNC ponsnibbelmachines, CNC plasmamachines en diverse machines voor de HVAC en isolatie-industrie zijn kernactiviteiten van zijn bedrijf. “Ook voor advies over de aanschaf van plaatwerkmachines kunnen klanten bij ons terecht.”

In november is Peter Plomp met Riva MS exposant op de vakbeurs METAVAK in Gorinchem.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein