RoboJob sleept VOKA Award in wacht

0
91

RoboJob mag zich de trotse winnaar noemen van de Prijs Ondernemen 2018. Samen met Smet Group uit het Belgische Dessel werd RoboJob afgelopen vrijdag door VOKA-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen uitgeroepen tot winnaar.

VOKA staat voor Vlaams netwerk van ondernemingen. De Vlaamse werkgeversorganisatie wil met de Prijs Ondernemen jaarlijks ondernemerschap in de kijker zetten en beloont bedrijven die daarin uitblinken. RoboJob is specialist in de automatisering van CNC-machines en werd in 2007 opgericht, met als missie de maakindustrie opnieuw winstgevend en competitief te maken, en deze industrie opnieuw aantrekkelijk te maken voor jonge werknemers.

De afgelopen jaren heeft RoboJob een flinke groei gekend op verschillende vlakken. Het productportfolio werd uitgebreid en nieuwe producten werden gelanceerd. Ook wist het bedrijf aanzienlijk meer van haar automatiseringsoplossingen te verkopen in binnen- en buitenland, en verdubbelde het aantal werknemers in twee jaar tijd. Ook vandaag blijft het bedrijf op zoek naar technisch talent, en staan er meerdere vacatures open.

Trots
RoboJob won uiteindelijk de prijs samen met Smet Group. De jury heeft bij het beoordelen rekening gehouden met de financiële situatie van de bedrijven, duurzaam ondernemen en het ambassadeurschap voor de regio. “Robojob heeft een sterke visie op het belang van automatisering en werpt zich al elf jaar op als pionier in zijn niche”, aldus het juryrapport.
Een trotse Helmut de Roovere van RoboJob werd tijdens de uitreiking van Prijs Ondernemen 2018 op het podium geroepen om de prijs ontvangst te nemen. “Iets meer dan 10 jaar terug ben ik samen met Luc De Ceuster gestart met RoboJob, in een oud bureau van mijn ouderlijke woning,” blikt De Roovere terug. “We hebben het geluk gehad dat we erin zijn geslaagd om ons te omringen met verschillende andere talenten. Ondertussen zijn we met een team van 40 medewerkers, en deze prijs is dan ook een mooie erkenning voor het harde werk dat dit fantastische team heeft geleverd.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein