Sealer Arm voor chocoladerepen wint Additive Manufacturing Challenge

0
695

Met het herontwerp van de Sealer Arm van een verpakkingsmachine voor chocoladerepen heeft het Nederlandse Chocolate Shock Prevention Team van Lareka Confectionery Equipment de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2017 gewonnen.

De herontworpen en 3D geprinte sealer arm laat een succesvolle combinatie zien van substantiële kwaliteitsverbetering in de verpakking van chocolade door een betere temperatuurregeling en een reductie van 50 onderdelen.

Het Chocolate Shock Prevention Team won hiermee in de professionals categorie van de wedstrijd. De winnaar in de studenten categorie was een oude bekende, Cassidy Silbernagel van de University of Nottingham in Engeland. Hij won de studenten categorie voor de tweede keer met een prachtig herontwerp van een carburateur inclusief bewegende delen, vlotters, lichtgewicht interne honingraatstructuren dat bovendien geoptimaliseerd was zodat er zo min mogelijk support structuren nodig zijn. Met dit ontwerp demonstreert hij niet alleen zijn vakmanschap maar ook de unieke eigenschappen van additive manufacturing.

challenge-carburateur
Het winnende herontwerp van de carburateur

De winnaars werden bekend gemaakt door juryvoorzitter Scott Summit. Hun ontwerpen tonen volgens de jury het brede potentieel van industrieel 3D printen.  Uit 76 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren drie finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de jury zijn twee winnaars geselecteerd die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een nieuw ontwerp te maken of een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Industrial Achievement Award
Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog twee Additive World Awards uitgereikt. Wilhelm Meiners, eindverantwoordelijk voor de Rapid Manufacturing onderzoeksgroep van Fraunhofer ILT, kreeg de Industrial Achievement Award voor zijn onderzoek naar selective laser melting technologie eind jaren negentig en zijn uitgebreide en waardevolle bijdrage sindsdien aan de ontwikkeling van materialen, processen en toepassingen voor 3D metaalprinten. Bovendien heeft hij een groot netwerk opgebouwd van additive manufacturing professionals die in zijn instituut zijn getraind en opgeleid. Youping Gao van Castheon and Aerojet Rocketyne ontving de Industrial Achievement Award voor zijn omvangrijke werk op het gebied van proces- en applicatieontwikkeling voor additive manufacturing. Hij geeft leiding aan het team dat het eerste 3D geprinte onderdeel heeft ontworpen en gecertificeerd voor een bemande ruimtereis.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein