SSI Schäfer vergroot slagkracht met integratie ABM

0
150

Om zijn deskundigheid op het gebied van logistieke engineering en software in Nederland, België en Luxemburg verder uit te bouwen, heeft systeemaanbieder SSI Schäfer het bedrijf ABM (Automation Beyond Measure) overgenomen.

Met deze  overname onderstreept SSI Schäfer zijn ambities om op internationaal niveau het breedste productportfolio voor intralogistieke oplossingen aan te bieden. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet om de aanwezigheid in de Benelux te vergroten. “Met ABM breiden we ons productaanbod in de Benelux consequent uit. Met de ontstane synergieën kunnen we in overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie totaalconcepten lokaal realiseren”, motiveert Harrie Swinkels, CEO van SSI Schäfer Automation, de keuze voor de expert op het gebied van logistiek en software. “Lokalisatie en customisatie zijn de sleutels tot succes. Samen met ABM staan we nog dichter bij de klant en profiteren we bovendien van de uitgebreide deskundigheid op het gebied van klantspecifieke oplossingen voor orderverzameling.”

Orderverzamelingstechnieken
ABM is in 1994 opgericht als onderdeel van de Alltech Group met een strategische focus op Pick-To-Light systemen. Het bedrijf heeft sindsdien zijn orderverzamelingstechnieken uitgebreid en loopt met  moderne technologieën mee in de spits van de ontwikkelingen. In 2009 voerde ABM bovendien met Pick-To-Graphics een ongeëvenaarde user interface voor processen op de logistieke werkvloer. Vanaf 2012 lanceerde het bedrijf pick carts onder het PickArt-concept: een combinatie van slimme batch algoritmes, intelligente navigatie, gebruiksvriendelijke intuïtieve communicatie en een flexibele dropcart structuur. Sinds 2014 ontwikkelt en implementeert het multidisciplinaire team van ingenieurs ook totaaloplossingen: een mix van opslagsystemen, transportconcepten en software modules. “ABM heeft behalve in de Benelux klanten in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Tsjechië en bestrijkt vooral de branches Food Retail, Food & Beverage en Fashion en is ook deskundig op het gebied van E-Commerce”, aldus Jan Maertens, CEO bij ABM. “Wij zijn ervan overtuigd de lokale deskundigheid van SSI Schäfer en de consequente sector-benadering in de Benelux aanzienlijk te kunnen verbeteren.”

Stabiele groei
Oplossingsgerichtheid gecombineerd met een intensieve focus op de klant zijn doorslaggevende overeenkomsten tussen ABM en SSI Schäfer. SSI Schäfer is een familiebedrijf dat op de lange termijn mikt, kijkt naar de toekomst in z’n totaliteit, en kiest voor stabiele, continue en veilige groei. De mondiale kracht van de intralogistiek-specialist wordt ondersteund door doelgerichte uitbreidingen met lokale deskundigheid en vestigingen. Deze vergroting van de expertise in de Benelux weerspiegelt dat.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein