Surface 2016 gaat voor diverse side events

746

Surface, de grootste vakbeurs voor oppervlaktetechniek in de Benelux, vindt plaats van 4 t/m 6 oktober 2016. De vierde editie van de tweejaarlijkse vakbeurs verhuist naar de hoofdhal van de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De beurs is een initiatief van de ION, Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. Diverse brancheverenigingen koppelen eigen events aan de beurs in een week waarin oppervlaktetechnologie centraal staat.

Belang oppervlaktetechniek steeds groter
Oppervlaktetechniek zorgt ervoor dat een product doet waarvoor het bedoeld is. De ontwikkelingen in het vakgebied gaan snel; 3D (metal)printing, biobased grondstoffen, nanotechnologie, fotokatalyse, lasertechnologie, slimme lagen en robotisering. Op Surface krijgen ze alle aandacht waar de combinatie oppervlaktetechniek, keuze materialen en hechtingstechniek het totaalaanbod vormt. De aanwezigheid van applicateurs en toeleveranciers op één beurs wordt door bijna 90% van de bezoekers als positief ervaren. Surface 2016 richt zich op producenten in tal van branches, op specialisten actief met R&D/ontwerp en uiteraard op vakmensen uit de eigen branche. De vakbeurs trekt ruim 6.000 bezoekers, waarvan een deel via de naastgelegen vakbeurs Energie afkomstig is waarmee veel synergie is. Te denken aan windturbines, pompen, zonnecollectoren maar ook energiebesparing door oppervlaktetechniek.

Nieuwe themapleinen & exposities
Surface informeert bezoekers over de meerwaarde(n) die oppervlaktetechniek aan producten kan toevoegen en zit boordevol innovatie en inspiratie. De beurs heeft themapleinen over hechtingstechniek, kleur, glas, reiniging en productengineering. In de expositie Surface Solutions worden concrete oplossingen getoond m.b.v. samples per thema zoals hardheid, bacteriewerend, energiebesparend, slijtvastheid etc. Op het Surface Lab kan men oppervlaktebehandeling en materialen op diverse aspecten beoordelen. De genomineerde innovaties van de ION Borghardt Award worden in een speciale expositie ondergebracht en er komt een materialen expositie. Surface 2016 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een uitgebreide adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer OnderhoudNL, Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie, M2i Materials Innovation Institute, CarrosserieNL, Brancheorganisatie Nederlandse Kleurdeskundigen, Aluminium Centrum, Vereniging Thermisch Spuiten, Vereniging Metalen, Bond van Materialenkennis, Federatie Metaalplaat, Samenwerkende Nederlandse Staalplaat, VMRG, OGOS en uiteraard ION, Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland.

Special Oppervlaktetechniek
Uiteraard zal MetaalNieuws in de week voorafgaand (verschijningsdata 27 september 2016) aan deze vakbeurs een special Oppervlaktetechniek uitbrengen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze media-adviseurs, 055-3601060

Facebook Comments