Trumpf koopt position-tracking technologie

0
408

Trumpf heeft een meerderheidsbelang genomen in BeSpoon. Dit Franse bedrijf ontwikkelt en produceert sensoren, systeemcomponenten en software voor position-tracking processen. Hiermee kan de positie van objecten in ruimtes en productiehallen real-time tot op de centimeter nauwkeurig worden bepaald.

Volgens Trumpf, dat 60 procent van de aandelen heeft gekocht, is BeSpoon een van de weinige ondernemingen die over deze voor gedigitaliseerde productieprocessen belangrijke technologie beschikt. Trumpf stelt bovendien dat de Franse techniek uitstekend geschikt is voor toepassing in de complexe productie-omgeving van plaatbewerking. Het Duitse technologieconcern ziet het belang in BeSpoon dan ook als een belangrijke uitbreiding van haar technologieportfolio voor digitale productie. Trumpf gelooft sterk in digitale productie en zet daar vol op in.

Transparante productie
Het op UWB (ultra wideband) gebaseerde locatiesysteem van BeSpoon maakt productieprocessen transparanter. Het actief besturen en volgen van de productie wordt eenvoudig als een MES (Manufacturing Execution System), zoals Xetics van Trumpf zelf, wordt gecombineerd met een real-time locatiesysteem. Door de componenten van BeSpoon is de positie van individuele objecten in de productie, bijvoorbeeld productieopdrachten en halfproducten, op ieder moment duidelijk. Zo worden de werkelijkheid en de digitale wereld met elkaar verbonden. “Het is daarmee een sleuteltechnologie voor toekomstige producten voor digitale transformatie”, aldus Trumpf.

Complete oplossing
Trumpf stelt de locatietechnologie aan haar klanten in de plaatbewerking beschikbaar als een complete oplossing in haar TruConnect portfolio voor de Smart Factory. Daarnaast ziet Trumpf veel potentieel voor het inzetten van de UWB-techniek in de montage-, logistiek- en procesindustrie. Op deze gebieden zal samenwerking met andere bedrijven worden gezocht.

BeSpoon bestaat sinds 2010 en heeft twaalf medewerkers. Tot dusverre waren de aandelen in handen van de oprichters en enkele medewerkers.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein