Trumpf neemt meerderheidsbelang in Amerikaanse laserproducent

0
282

Trumpf heeft 85 procent van de aandelen van Access Laser verworven. Deze Amerikaanse onderneming, die is gevestigd in de buurt van Seattle, bouwt laagvermogen CO2-lasers. Deze lasers worden vooral ingezet voor de EUV-lithografie voor de productie van microchips.

Hierbij dienen de laagvermogen CO2-lasers met hun laserlicht als straalbron, die samen met de laserversterkers van Trumpf worden ingezet in EUV-installaties. Trumpf integreert zo een belangrijke onderneming in de toeleverketen voor EUV-technologie. Deze wordt toegepast in de nieuwste generatie chipmachines van ASML.

Peter Leibinger, Chief Technology Officer van Trumpf, is blij met de acquisitie: “Access Laser is een van de belangrijkst partners in onze EUV-business en een innovatief laserbedrijf. Samen zullen we de prestaties van de EUV-installaties verder opvoeren en nieuwe toepassingen voor de laagvermogen CO2-lasers ontwikkelen.”
De EUV-technologie is na enkele jaren van ontwikkeling nu industrierijp en bezorgde Trumpf in het afgelopen boekjaar al een aanzienlijke omzetgroei.

Access Laser is in 1999 opgericht door  Yong Zhang en heeft ongeveer zestig medewerkers in Amerika en China. Het productportfolio voert van een precisie-laser met een gering piekvermogen van 100 Milliwatt tot 50 Watt en lasers met een piekvermogen tot 1 Kw.  Andere toepassingsgebieden zijn de medicijntechniek, elektronika-industrie en wetenschappelijke toepassingen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein