Trumpf ziet omzet fors groeien

0
0

Machinefabrikant Trumpf heeft de omzet met ongeveer 15 procent zien groeien. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor het boekjaar 2017/18, die het Duitse bedrijf recentelijk presenteerde. Dankzij deze groei is de omzet gestegen naar 3,6 miljard euro.

De bestellingen namen toe van 3,4 miljard euro in boekjaar 2016/17 tot 3,8 miljard euro in het afgelopen boekjaar. Dat komt overeen met een plus van ongeveer 13 procent. De grootste afzetmarkten voor Trumpf waren Duitsland, de VS en China. Eerstgenoemde land was verantwoordelijk voor meer dan 700 miljoen euro, terwijl de overige twee landen beiden goed waren voor ongeveer 450 miljoen euro omzet. Ook de ontwikkeling van de omzet bij Europese klanten bleek voor Trumpf positief. Een belangrijke reden hiervoor was de uitbreiding van de EUV-activiteiten bij ASML. Trumpf levert daar namelijk speciale lasers, die een ultraviolette straling gebruiken.

Wereldeconomie
Ook het aantal werknemers binnen de gehele groep is gegroeid, namelijk met meer dan tien procent. Daarmee komt het totaal aantal werknemers in Duitsland op circa 6700 medewerkers en wereldwijd telt Trumpf nu ongeveer 13500 medewerkers. “In veel markten hebben we onze verwachtingen overtroffen”, zegt Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf. “Al onze producten hebben bijgedragen aan deze groei en we kunnen ook een bemoedigende groei constateren binnen de industriële 3D-printing en lasermachines voor microchipfabrikanten. Desalniettemin houden we de ontwikkeling van de wereldeconomie nauwlettend in het oog, omdat er steeds meer tekenen zijn dat deze lange fase van herstel snel voorbij kan zijn, en daar willen we op voorbereid zijn.”

Productielocaties
Trumpf heeft het gedurende financiële boekjaar geïnvesteerd in digitale netwerken om zodoende de processen binnen de plaatbewerking te optimaliseren. Een groot gedeelte van de investeringen is gebruikt om de locaties in Duitsland en het buitenland uit te breiden. Er werd onder meer geïnvesteerd in productiegebouwen op de locaties in Teningen en Schramberg, maar het grootste productiegebouw werd gebouwd in China. Op het hoofdkantoor in Ditzingen is een productiegebouw met kantoorruimte gerealiseerd ten behoeve van de uitbreiding van high-techproductie, waaronder de productie van lasers die worden gebruikt in EUV-lithografie.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein