Turnkey collaboratieve grijper voor robotarmen

0
99

De CRG 30 grijper van Gripkit is een nieuwe, volledig collaboratieve grijper, gefabriceerd door Weiss Robotics. Afgeronde randen, veilige grijpkracht en de toevoeging van LED licht als de grijper in bedrijf is, maken deze grijper veilig en collaboratief voor gebruik met Cobots.

Zoals alle Gripkit grijpers wordt de CRG geleverd met een URCaps-plug-in, waardoor er direct mee gewerkt kan worden. De ingebouwde detectie van het grijpgedeelte zorgt ervoor dat er tot vier verschillende objecten kunnen worden vastgegrepen, zonder dat er hermontage of externe sensoren nodig zijn. Met zijn sensorloze krachtregeling is de CRG 30 in staat om zelfs broze, breekbare of flexibele onderdelen moeiteloos aan te pakken, terwijl het een betrouwbaar grijpproces biedt. Alle gripparameters kunnen flexibel worden ingesteld via een IO-Link met behulp van de parametrisatietool van de PLC-leverancier.

Absoluut nauwkeurig
Het nauwkeurige, absolute positiemeetsysteem van de CRG 30 geeft altijd de exacte vingerpositie en vereist geen referentiebeweging tijdens het opstarten. Hiermee kan het vastgrijpproces voortgezet worden, zonder aanvullende homing, in het geval dat de elektriciteit onderbroken wordt.

Dealer van de CRG30,  system integrator van Cobots,  Olmia Robotics, zal de nieuwe grijper demonstreren tijdens de AgriFoodTech beurs op 13 en 14 december in de Brabanthallen in Den Bosch.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein