Veilig en gezond werken een week lang extra in de spotlight

0
363

De metaal maakt zich deze week extra sterk voor veilig en gezond werk. De achtste Week van Veilig en Gezond Werken is maandag van start gegaan met de eerste stop van de 5xbeter Roadshow bij Snijtech in Joure.

Met deze week en het 5xbeter Congres ‘Nu ff niet!’ op 26 juni staat 5xbeter extra stil bij de arborisico’s in de metaal. Honderden bedrijven met samen duizenden medewerkers houden een bedrijfseigen veiligheidsweek. 5xbeter voorziet alle deelnemende bedrijven van pakketten met materiaal voor de inhoudelijke invulling en aankleding van de veiligheidsweek in het eigen bedrijf.

Gedrag & Cultuur
Dit jaar staat de Week van Veilig en Gezond Werken in het teken van Gedrag & Cultuur. Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm’s, op de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout. De cultuur op de werkplek speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. De meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaard regels niet te respecteren, is dat het even snel moest. Met de première van de nieuwe 5xbeter Film lanceert 5xbeter een heel pakket aan hulpmiddelen ter ondersteuning van gedrag- en cultuurverandering op de werkvloer.

19 tot en met 23 juni: 5xbeter Roadshow
Met de Roadshow doet 5xbeter tijdens de Week in vijf dagen vijf bedrijven aan, bedrijven die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken. Na Snijtech stopt de Roadshow nog bij de volgende bedrijven:

20 juni – United Springs, Hengelo
21 juni – Royal IHC, Kinderdijk
22 juni – Evers Staalconstructies, Hillegom
23 juni – Sapa Profiles, Drunen
26 juni: 5xbeter Congres

5xbeter sluit de Week van Veilig en Gezond Werken 26 juni af met het congres ‘Nu ff niet!’ in de Hart van Holland, Nijkerk. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen wordt aandacht gevraagd voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat ‘even snel’ nooit de reden van een ongeval mag zijn. Daarnaast presenteert 5xbeter de nieuwe Verbetercheck Gevaarlijke stoffen, een instrument om veilig en gezond te werken met gevaarlijke stoffen. Aanmelden voor het congres kan via de website van 5xbeter.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein