Vijf in één klap: voor werkstukken van 5x5x10 mm tot 1,5 ton

841

Hirschmann Automotive heeft bij Hermle in één keer vijf 5-assige CNC-bewerkingscentra uit de C-serie besteld. Daarmee wordt een groot werkbereik voor de bewerking van enkele millimeters klein tot zeer grote, wel 1,5 ton zware werktuigonderdelen in de maten van 500 x 1000 mm uiterst individueel afgedekt.

Het betreft de modellen C 12 U, C 22 U, C 32 U, C 42 U en C 52 U. Omdat de werkbereiken van de afzonderlijke machinematen elkaar deels overlappen, is het goed mogelijk om de freescapacitieit van de direct opvolgende machine of aan de hand van bepaalde prioriteiten flexibel te gebruiken en aan de bewerkingen aan te passen. Hiermee zet de afdeling werktuigbouw van Hirschmann Automotive haar technische innovaties efficiënter dan ooit om in mechatronische producten.

Hogere productiviteit
Alle machines zijn voorzien van de nieuwe Heidenhain-besturing TNC 640, zwenkbare ronde NC-tafels, gereedschapopnames HSK A 63, hoofdassen met toerentallen tot max. 18000 omw/min en de functies ACC (regelaarfunctie voor het reductie van het processpecifieke ratelen) en AFC (adaptieve voedingsregeling van de baanvoeding afhankelijk van de desbetreffende ascapaciteit en andere procesparameters/-gegevens).


Het identieke concept en de identieke uitrusting van de bewerkingscentra van Hermle, evenals de ervaringen in de dagelijkse praktijk worden als positief ervaren. Met name omdat de opleiding op de hoogwaardige 5-assige CNC-bewerkingscentra  praktijkgericht en efficiënt is en aldus al vooraf sprake is van een hoge mate van acceptatie.

Facebook Comments