Widenhorn lanceert ontvouwsoftware Logitrace V14

0
944

Logitrace is Nederlandstalige ontvouwsoftware voor engineering, machinebouw, ventilatiekanalen en standaard plaatwerk. De nieuwe release V14 is tijdens de Euroblech gelanceerd en was vorige week tijdens de METAVAK Gorinchem voor het eerst in Nederland te zien op de stand van Widenhorn.

Kenmerkend voor Logitrace is de gebruiksvriendelijkheid, waardoor er snel mee kan worden gewerkt. Door de vele standaardvormen en combinaties daarvan hoeft de gebruiker slechts de afmetingen in te geven. De uitslag wordt automatisch als DXF-file gegenereerd. Ontvouwing in 2D is volgens Widenhorn secondewerk. Evenals een dimensionale tekening, die opgeslagen wordt in het standaard DXF-formaat. Ook de plaatgrootte, het gewicht en oppervlak worden snel berekend. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om de prijs van het product te berekenen. Hierdoor weet de gebruiker exact wat productie van een onderdeel gaat kosten. Er wordt dus efficiënt omgegaan met materiaal. Met als gevolg dat de kosten teruglopen door beperking van uitval en het voorkomen van herhaling van werkzaamheden.

In Logitrace V14 zijn meer dan vijftien nieuwe standaard producten geïmplementeerd. Omdat het systeem modulair is opgebouwd zijn in iedere module nieuwe producten toegevoegd, zodat alle gebruikers profiteren van deze nieuwe versie. Zo zijn er meerdere verloopstukken en broekstukken. Het is zelfs mogelijk een broekstuk compleet zelf te ontwerpen.

In de Starterkit van Logitrace is een geavanceerde nieuwe module om een wenteltrap eenvoudig door middel van parameters op te tekenen en direct de uitslagen te genereren in DXF formaat. Daarbij kan rekening worden gehouden met het type traptrede, de dikte en verschillende radii. Het is nu nog eenvoudiger een wenteltrap te ontwerpen en productie klaar te maken.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein