24 ton water op Welding Week

Volgens recente cijfers zijn er in België iets meer dan 20.000 lassers werkzaam en in Nederland een goeie 66.000. Tel hierbij alle werknemers die geregeld laswerken uitvoeren binnen hun bedrijf, zonder officieel als lasser geboekt te staan, dan is het duidelijk dat de laswereld in de Benelux nog heel wat potentieel biedt.

Om de 4 jaar wordt er in België en Nederland dan ook uitgekeken naar de Welding Week. De 9e editie plaats van deze vakbeurs wordt van 18 tot en met 21 oktober gehouden in Antwerp Expo. Bijna alle belangrijke leveranciers van lastechnologie, diensten en toebehoren verzamelen zich daar.

Tijdens deze vakbeurs wordt er niet enkel aandacht besteed aan lastechnologie en innovatie, maar komen ook andere niet-mechanische verbindingstechnieken aan bod. Hierbij lijken vooral de verlijmingstechnieken steeds meer aan belang te winnen. Het Vlaams Kunststofcentrum houdt tijdens de beurs daarom ook een aparte themadag rond dit onderwerp. Verder kunnen bezoekers ook toepassingen en machines terugvinden voor het snijden van allerhande materialen, lashulpmiddelen, gassen en safety tools.

Demonstraties

Dit jaar pakt organisator easyFairs, die de beurs in portefeuille heeft sinds de overname van Fairtec, uit met een spectaculaire demonstratie onderwaterlassen. Daarvoor wordt een 27 kubieke meter container gehuurd die gevuld wordt met 24.000 liter water. Regelmatig zullen hierin professionele lassers afdalen om een demonstratie te brengen. Spectaculaire demo’s zijn er ook altijd terug te vinden bij de standhouders zelf. Zowel demonstraties van lastechnieken als snijtechnieken zorgen voor heel wat bekijks in de verschillende beurshallen. En misschien zijn er wel opnieuw lasrobots die dansen op de tonen van de Bolero van Ravel, zoals tijdens de vorige editie in 2007 het geval was.

Fotowedstrijd

De betrokkenheid van alle lassers ten opzichte van Welding Week wordt eveneens aangewakkerd door de fotowedstrijd die aan de beurs gekoppeld wordt. Vanaf september kan iedereen foto’s van zijn of haar professioneel of privé laswerk op een aparte pagina op de website van de beurs plaatsen. De beste en origineelste laswerken worden beloond met mooie prijzen geleverd door de organisatie en enkele exposanten.

BIL– NIL Lassymposium

Aanvullend aan de informatie die de deelnemende exposanten op hun stand presenteren, wordt tijdens de beurs het Nederlandstalig Lassymposium georganiseerd door het Belgisch Instituut voor Lastechniek, in samenwerking met haar Nederlandse tegenhanger, het Nederlands Instituut voor Lastechniek. In parallelle sessies wordt dieper ingegaan op technologische ontwikkelingen, wetgeving, normering, veiligheid.

Inschrijven voor dit Lassymposium kan via de website van het BIL of het NIL

Welding Week vindt plaats in Antwerp Expo van 18 tot en met 21 oktober 2011. De toegang is gratis na registratie via de website www.easyfairs.com/weldingweek-be

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

LAC lanceert community voor (las)robotisering

01-10 De LAC Meet & Learn Community heeft als doel professionals, bedrijven en het onderwijs…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen