ABB Metaalstraat bij Open Huis van RobWelding

0

Op 25 en 26 november houdt RobWelding Open Huis. In september verhuisde de lasrobotspecialist naar een A-locatie langs de A15. Tijdens het Open Huis zijn alle nieuwste snufjes op robotgebied te bewonderen, omdat ook de robotleveranciers uit het samenwerkingsverband ABB Metaalstraat hun installaties tonen.

Het nieuwe RobWelding-adres is Edisonring 12 in Dodewaard. “Dit pand is twee keer zo groot als ons vorige pand. Hierdoor kunnen wij grotere robotinstallaties voor onze klanten bouwen”, aldus eigenaar Karel van Vlastuin.

Laserlassen

RobWelding startte in 2006 en is sindsdien een bekende verschijning in de lasrobotwereld geworden. Onder meer dankzij haar innovatieve vermogen op het gebied van laserlassen; naast RobWelding richtte Van Vlastuin samen met Ales Metaaltechniek ook LaserWeld op. Verder participeert de lasrobotonderneming in samenwerkingsverbanden als EBM en ABB Metaalstraat. ABB Metaalstraat is een samenwerkingsverband van vijf verschillende ABB-robotleveranciers. De organisatie biedt een gerobotiseerde totaaloplossing voor de metaalindustrie. Bedrijven die richting zoeken bij het robotiseren van snijden, (laser)lassen, handling, nabewerken, stralen, CNC-machinebelading en spuiten, kunnen bij ABB Metaalstraat terecht.

MultiMove-lascel

Naast RobWelding tonen de overige vier robotleveranciers van ABB Metaalstraat ook hun installaties op 25 en 26 november. Zo showt ABB een MultiMove-lascel. In deze lascel werken twee robotarmen gecoördineerd samen via één besturingskast. De ene robot werkt als manipulator, de andere als lasrobot. Martin van der Have van ABB: “Het voordeel van een dergelijke oplossing is niet alleen een besparing op hardwarekosten, maar ook een besparing op indirecte kosten als engineering en onderhoud. Daarnaast is het programmeren kinderspel, dankzij de moderne en gebruiksvriendelijke manier van offline programmeren via RobotStudio. En de software van ArcWare maakt de interactie tussen de robot en het lasproces ook tot eenvoudig configureerwerk.”