Afbramen en slijpen met één hand

0

De nieuwe Bosch rechte slijpmachines GGS 28 C Professional en GGS 28 CE Professional zijn universele apparaten voor kleine afbraam- of slijpwerkzaamheden. De machine is compact en weegt slechts 1,4 kg.

Hierdoor liggen de rechte slijpmachines goed in de hand en zijn ze ook voor slijpwerkzaamheden met één hand en voor werkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen bruikbaar. De krachtige 600-/650 wattmotor met zachte aanloop zorgt voor een snel resultaat. De geïntegreerde Kickback Stop schakelt bij een blokkering de machine onmiddellijk uit. Precies werken met de GGS 28 C/CE Professional wordt door het nieuwe spansysteem ondersteund, waarbij de slijpstiften zonder speling bevestigd worden. Bovendien zorgt de Constant Electronic voor een gelijkblijvend toerental, ook bij hoge belasting.

Sloten-, scheeps-, machine- en metaalbouwers alsook steenhouwers en landbouwers gebruiken de toestellen voor slijpwerkzaamheden, voor het afbramen van lasnaden, het afschuinen, afronden en voor het slijpen van metalen objecten.

De Bosch rechte slijpmachines zijn in twee varianten verkrijgbaar: als GGS 28 C Professional met een toerental van 28.000 omwentelingen per minuut en als GGS 28 CE Professional met variabel instelbaar toerental van 10.000 tot 28.000 omwentelingen per minuut voor veelzijdige toepassingen.