Al 1000 bezoekers in trainingscentrum WSB Finishing Equipment

Slechts 20 maanden na de opening van het nieuwe bedrijfspand, verwelkomde WSB Finishing Equipment recent de 1000ste bezoeker in haar trainingscentrum te Utrecht.

Door training en opleiding investeert WSB in innovatie en kennisoverdracht. Betere kennis van spuitapparatuur zorgt ervoor dat de juiste apparatuur voor verschillende werkzaamheden wordt gekozen en optimale arbeidsomstandigheden worden gecombineerd met een doordachte ergonomie. Met de juiste apparatuur- of systeemkeuze en door een correct gebruik, wordt bovendien een minder groot beroep gedaan op grondstoffen en energie. De belasting van het milieu wordt zo tot een minimum beperkt.

Voor het nieuwe pand dat WSB Finishing Equipment 20 maanden geleden betrad, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het kloppend hart van het pand moest worden gevormd door trainings- en opleidingsruimten. De trainingsruimte zelf bestaat uit twee delen: een theoretisch deel en een demonstratieruimte. De twee theorielokalen met een maximale capaciteit van 60 – 70 cursisten zijn volledig geoutilleerd. Hier worden bezoekers geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van spuitapparatuur en -systemen.

Naast de theorielokalen beschikt WSB Finishing Equipment ook over twee test- en demonstratieruimten, waar de mogelijkheden van de apparatuur door de bezoeker kunnen worden ervaren. Deze lokalen zijn voorzien van luchtzuiveringsinstallaties met luchttoevoer units en afzuigwanden alsmede een transportbaan voor het coaten van hangende delen, zodat direct kan worden getest als in de praktijksituatie.

Naast de trainings- en opleidingsruimten in Utrecht beschikt WSB Finishing Equipment voor de Belgische markt over vergelijkbare faciliteiten in Wolvertem. Beide trainingscentra staan open voor gebruikers van spuitapparatuur uit de industrie en de bouw- en professionele schildersector.

WSB Finishing Equipment is de Benelux-vertegenwoordiging van Wagner, producent van technologisch hoogwaardige pompen en verfspuitapparatuur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Extra maatregelen OOM voor behoud en instroom bbl-leerlingen

01-04 OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, bereidt verschillende maatregelen voor…

Personeel en Opleiding

Mobiele hub moet metaalwerkers aan het leren krijgen

15-01 De Mobiele Leerervaringshub MKB-metaal van OBM Midden Nederland heeft een subsidie gekregen van MKB!dee.…

Featured

‘We leiden echte verspaners op, geen knoppendrukkers’

08-10 Met een subsidie en een forse bijdrage van de aangesloten lidbedrijven, is het Regionaal…

Personeel en Opleiding

Vakcentrum Maakindustrie biedt praktijkonderwijs aan

03-07 ROC Midden Nederland en OBM (OpleidingsBedrijf Metaal) Midden Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend die…

Personeel

Mikrocentrum opent nieuwe practicumlocatie

26-08 Mikrocentrum, het in Eindhoven gevestigde kenniscentrum voor de industrie, heeft geïnvesteerd in een nieuw…

Automatisering

REMO leidt topmonteurs op

27-01 Sinds REMO West-Twente in 2009 is begonnen met de opleiding Mechatronica, is het aantal…

Geen categorie

PKM-trainingen voor verkopen in de metaal

21-01 Verkopen in een technische branche, zoals de metaal, kent z’n specifieke eigenschappen en is…

Geen categorie

Opleidingen STODT spelen in op hogere eisen industrie

08-07 De industrie vraagt om goed geschoolde medewerkers, zoals allround verspaners, moderne productietechnici en flexibel…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X