Ambitieuze strategie Gasparini resulteert in nieuwe machinelijn

0

De Italiaanse fabrikant van scharen, kantpersen en (plasma)snijcenters Gasparini Industries wil zich verder toeleggen op de bouw van hoogwaardige machines die aan de hoogste klantenwensen voldoen en daarmee binnen vijf jaar als marktleider op het gebied van buigen en snijden worden gezien.

Dat maakte de directie van Gasparini Industries bekend tijdens een drukbezochte partner- en persdag op 19 oktober op haar thuisbasis in het Italiaanse Istrana. Onder het motto ‘The phoenix has risen towards a new future’ heeft Gasparini het afgelopen jaar hard gewerkt aan een vernieuwing van haar machinelijn; is de productie opnieuw ingericht volgens Kaizen principes; is de service-organisatie sterk verbeterd; is een nieuw ERP-systeem in gebruik genomen en heeft het bedrijf het aantal personeelsleden uitgebreid.

Tijdens het open huis dat volgde op de partner- en persdag konden bezoekers kennis maken met de nieuwe machinelijn, waarin Gasparini haar nieuwe ambities heeft vormgegeven. In de nieuwe machinelijn, waarvan de X-Press en X-Cut de eerste resultaten zijn, heeft Gasparini een groot aantal innovaties en vernieuwingen verwerkt. Naast een volledig nieuw design, zijn een nieuw energiebesparend hydraulisch systeem, toepassing van LED-verlichting, nieuwe snellere achteraanslagen, nieuwe CNC besturingen, verhoging van de werksnelheid en een hogere nauwkeurigheid, de meest opvallende.

Volgens CEO Simone Ferrari heeft het bedrijf met de jarenlange knowhow en passie op het gebied van machinebouw en kennis van het plaatbewerkingsproces de potentie om tot de beste machinebouwers voor buig-, knip- en snijbewerkingen uit te groeien. “Onze scharen behoren al tot de top in de markt. Het hogere prijskaartje dat daar tegenover staat, wordt door de kwaliteit meer dan waar gemaakt. Het afgelopen jaar hebben we meer scharen verkocht dan ooit tevoren. Op dit moment hebben we twee snijcenters in opdracht voor een Zwitsers staalcenter, die compleet met CNC-vooraanslagsysteem geleverd worden, aldus de CEO.

Gasparini Industries wordt in Nederland vertegenwoordigd door Metall in Zandvoort.