AME blij met 'groene' prijs voor SolidWorks Sustainability

0

Met haar software SolidWorks Sustainability heeft Dassault SolidWorks Corp begin december tijdens de Green Awards 2010 in Londen de prijs voor ‘Best Green New Product Innovation’ gewonnen. Marcel Schumacher, directeur van Advanced Mechanical Engineers (AME) uit Nieuwkuijk, was bij de uitreiking aanwezig.

Schumacher was daar omdat AME wereldwijd een van de eerste bedrijven is, die met SolidWorks Sustainability van start is gegaan is. Hij was uiteraard verheugd over de winst van de Green Award. “Dit is voor ons een bevestiging dat wij met Solidworks Sustainability een juiste keuze hebben gemaakt om onze opdrachtgevers en engineers bewust te maken van duurzaamheid binnen de machinebouw.”

Directeur Gerbert Thelissen van Cadmes in Den Bosch was ook bij de prijsuitreiking aanwezig. Cadmes is leverancier van SolidWorks-producten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Hij zag hoe Dassault Systemes SolidWorks Corp vijf concurrenten achter zich liet. “Deze inzending was onze favoriet”, aldus de jury van de Green Awards 2010. “De software heeft de potentie om de manier waarop ontwikkelaars hun producten ontwikkelen te veranderen. Door de lifecycle in het achterhoofd te houden bij het ontwerpproces helpt SolidWorks ontwikkelaars vanaf de ontwerpfase de impact van hun ontwerp op het milieu te verminderen. Het partnerschap met het onafhankelijke PE International, die een lifecycle inventaris database levert, maakt het product robuust en betrouwbaar. Dit product is onmisbaar in een ontwikkel toolbox.”

De Britse Green Awards werden in 2006 in het leven geroepen om aandacht te besteden aan producten en diensten die het belang van maatschappelijk en milieu verantwoord ondernemen uitdragen. Bij de lustrumeditie van 2010 waren voor het eerst wereldwijde inzendingen aanwezig. Er werden prijzen uitgereikt in zestien categorieën. De categorie ‘Best Green New Product Innovation’ is nieuw en bedoeld voor bedrijven die milieubewust producten ontwikkelen.

]]>