Arbeidsmarkt trekt aan, dus verzuim stijgt

In de eerste helft van 2011 is het verzuim gestegen naar 4,6%, waar dit een jaar geleden nog 4,3% was. Dat blijkt uit een analyse van 365/ArboNed. In de publieke sector (overheid, onderwijs, zorg en welzijn) is het verzuim het hoogst, in de agrarische sector het laagst. De industrie zit in de subtop.

Gecorrigeerd voor gedeeltelijke werkhervatting, komt het verzuim in de eerste helft van 2011 uit op 4,0%, waar dat in 2010 nog 3,8% was. Corné Roelen, bedrijfsarts en verzuimonderzoeker bij 365/ArboNed: “We zien al jaren dat verzuim een cyclisch patroon heeft dat varieert met de economische situatie. Tijdens een economische recessie is het laag omdat mensen bang zijn door verzuim hun baan te verliezen. Nu stijgt het echter weer.” Vooral in grote bedrijven met meer dan 500 werknemers stijgt het verzuim, van 3,5% in 2010 naar 4,2% in 2011. Dit terwijl verzuim in bedrijven met enkele tientallen werknemers min of meer gelijk bleef. Het CPB berekende dat een daling van de werkloosheid met 1%-punt leidt tot een stijging van het ziekteverzuim met 0,25%-punt.

50-plussers verzuimen het langst

Van het totale verzuim is 72% kortdurend. De stijging van het verzuim komt niet omdat er vaker wordt verzuimd, maar is het gevolg van een langere duur van verzuim. Verzuim onder twintigers duurt gemiddeld één week, onder dertigers gemiddeld twee weken, onder veertigers drie weken en onder 50-plussers zelfs bijna vier weken. Roelen: “Op oudere leeftijd komen chronische aandoeningen vaker voor. Dit beperkt ook de belastbaarheid en het herstelvermogen. Daar komt bij dat veel organisaties een ‘ontzien-beleid’ voeren als het om oudere werknemers gaat; van extra vakantiedagen tot minder nachtdiensten of andere taken. In sommige gevallen werkt dat goed, maar er zijn ook werknemers die zich gediscrimineerd voelen. Bovendien moet dit niet leiden tot uitstel van reïntegratie. Het is dan ook beter om per werknemer te beoordelen welke maatregelen nodig zijn voor een duurzame inzetbaarheid.”

De volgende klachten zijn de meest voorkomende oorzaak van langdurig verzuim:

1. Overspannenheid (10,2%)

2. Rugklachten (7,1%)

3. Spanningsklachten (4,9%)

4. Depressie (2,9%)

Psychisch verzuim duurt het langst

Van de werknemers die langdurig verzuimen, duurt het verzuim van de werknemers met psychische klachten het langst (gemiddeld ongeveer vier maanden). Hier valt ook verzuim door lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak onder. Eerder onderzoek van 365/ArboNed toonde aan dat onverklaarde lichamelijke klachten worden beïnvloed door stress. Daarnaast bleek uit hetzelfde onderzoek dat werknemers zowel de lichamelijke klachten zelf als de oorzaken van hun stress moeilijk kunnen hanteren. Daarom duurt dergelijk verzuim twee tot drie maanden langer dan verzuim door andere oorzaken.

Hoge kosten

Langer verzuim leidt tot meer kosten voor een werkgever, een verzuimdag kost al snel zo’n 250 euro. Roelen: “Een te snelle terugkeer naar het werk is echter ook niet goed, immers bij een te snelle terugkeer is het terugvalpercentage namelijk vaak hoog.” 365 roept werkgevers op met een vernieuwende blik naar werk te kijken: hoe betrokken is een werknemer, wat kan en wil een werknemer, past het werk in de context van zijn leven, doet hij de dingen waar hij energie van krijgt? “Dan zijn werknemers duurzaam betrokken en bevlogen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bevlogen werknemers namelijk minder verzuimen en minder vaak bij ongevallen betrokken zijn. Dat scheelt een werkgever iedere dag veel geld.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Personeel en Opleiding

Suplacon werkt nieuwe medewerkers vlot in

16-08 TWI staat voor Training within Industry. De methode is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog,…

Bedrijf en Economie

Omzet metaal in eerste kwartaal 5 procent hoger

19-05 Per saldo verwachten industriële ondernemers voor het tweede kwartaal van 2021 een hogere omzet…

MetaalNieuws Extra IM

Bewustwording risico’s werkplek zorgt voor minder bedrijfsongevallen

03-02 Fouten maken is menselijk. Maar fouten door onwetendheid zouden niet voor mogen komen. Daarom…

Bedrijf en Economie

MKB-metaal bezorgd om stijgend ziekteverzuim

12-11 Het ziekteverzuim in het MKB-metaal is aan een sterke opmars bezig, waardoor steeds meer…

Personeel en Opleiding

Miguel Delcour directeur ingenieursvereniging KIVI

15-10 Miguel Delcour is per 12 oktober benoemd tot directeur van het KIVI-bureau. Hij heeft…

Verspanen

Magistor breidt organisatie verder uit

15-10 De organisatie van Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, is sinds 12 oktober…

Plaatbewerking

Medewerkers Metaalcenter Driessen pauzeren voorlopig in de productieruimte

20-03 Pauzes in de productieruimte in plaats van in de kantine, koffie uit kartonnen bekers…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen