ArcelorMittal ESP investeert in krachtigste richter ter wereld

ArcelorMittal ESP investeert in de modernste richtertechnologie. De nieuwe richter die momenteel in het staalservicecenter in het Belgische Geel wordt opgebouwd, is de krachtigste ter wereld.

Product manager Bruno Bock van Arcelor Mittal ESP: “Deze nieuwe machine kan de moderne warmgewalste hoogsterkte stalen zoals vandaag op de markt verkrijgbaar, vlakken tot perfect spanningsvrije platen. Dit is zeer belangrijk voor onze markt waar veel lasergesneden wordt en wij nu afwezigheid van spanningen in de plaat vermijden; voor, tijdens en na het snijden.” Dit wordt bereikt doordat de richter met een combinatie van klassieke richttechniek en stretch levelling werkt. Deze zogeheten close loop technology zorgt voor een uitstekende vlakheid en reduceert de spanning in het materiaal. Dat gebeurt efficiënt met één enkele installatie, waarbij ter vergelijking conventionele installaties aparte technieken moeten toepassen.

Geduchte concurrent
De nieuwe richter is in staat coils in staal tot een vloeigrens van 500N/mm² (S235JR tot S500MC) tot en met 16 mm dikte af te rollen. Een staalsoort als S700 MC kan tot 12 mm dikte worden verwerkt, S960MC en S1100 MC tot 8 mm dikte alsook de slijtagebestendige HB400 en HB450 kwaliteiten. Dit alles tot een breedte van 2 meter. “Dankzij deze uitzonderlijke breedte in deze hoog sterkte staalkwaliteiten kan ons plaatmateriaal zeer zeker een geduchte concurrent worden van de veel duurdere quartoplaten”, aldus Bruno Bock.

Klantendag
Op 29 februari houdt Arcelor Mittal ESP in Geel een klantendag. Dan wordt de nieuwe richttechniek voorgesteld aan de grote eindverbruikers in de Benelux. Dat zijn onder meer de producenten (en toeleveranciers) van landbouwvoertuigen en -machines, vrachtwagens en trailers, containers, telescoopkranen, heftrucks, graafmachines en betonmixers. Wie hierover meer informatie wenst of wenst deel te nemen aan deze dag, kan gerust contact opnemen met Bruno Bock (bruno.bock@arcelormittal.com).

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen