AS9100 Revisie C certificaat voor Verspaningscentrum STODT

0

Het Verspaningscentrum van STODT Toekomsttechniek in Hengelo is door Lloyd’s Register Nederland gecertificeerd volgens de AS 9100 Revisie C. Het AS 9100-certificaat is de internationale standaard voor de Lucht-, Ruimtevaart en Defensie-industrie en maakt het mogelijk om aan deze industrie te leveren.

Van de circa 13.000 lucht- en ruimtevaartleveranciers die gecertificeerd zijn onder de AS 9100 Revisie B-norm is STODT een van de eerste verspaningscentra in Twente die de Revisie C certificering ontvangen heeft. De nieuwe revisie C is de meest strikte versie en stelt aanvullende eisen voor het leveren aan internationale vliegtuig- en ruimtevaartindustrie en aan defensie. In de nieuwe revisie staan onder andere risicomanagement en het meetbaar maken van interne prestaties in relatie tot klanttevredenheid centraal.

“Deze certificering toont aan dat het verspaningscentrum is uitgegroeid tot de klantgerichte organisatie die wij willen zijn”, meldt Bob Selker, Supervisor van het Verspaningscentrum. “Uiteraard streven we altijd naar nog betere resultaten. Zo zal medio augustus het Mori Seiki-bewerkingscentrum (met Siemens-besturing) ook 24/7 kunnen gaan draaien met een Cellro-robotcel, die met name geschikt is voor kleine series en prototypes. We merken dat er veel belangstelling is voor onze activiteiten op het gebied van 24/7. Onze machines in de verspaning zijn hiervoor ook ingericht. In ons Integraal Praktijkcentrum, kunnen wij bedrijven meer mogelijkheden bieden om prototypes en proefseries te laten maken en advies te krijgen over optimaal 24/7 manarm produceren.”

Met het integreren van vakopleidingen, advisering en proefproducties wil STODT Toekomsttechniek de markten verbreden en nog meer tegemoet komen aan de eisen van de maakindustrie.