ASP dealer van W&F gereedschaptechniek

All Special Products ASP uit Veldhoven presenteerde op METAVAK Hardenberg haar nieuwe vertegenwoordiging W&F gereedschaptechniek en diverse nieuwe gereedschappen van Arno.

Het Duitse W&F is het bedrijf van directeur Mirko Flam. Hij heeft een Kroatische achtergrond en was in het verleden verkoopleider bij Wohlhaupter. Twintig jaar geleden is hij voor zichzelf begonnen en tegenwoordig beschikt hij over fabrieken in Kroatië en Duitsland. Sinds de oprichting in 1991 is de productenrange van spangereedschappen voor freestechniek voortdurend uitgebreid. Tegenwoordig levert W&F uit voorraad vrijwel elk gereedschap in tot wel vijf verschillende lengten. Het bedrijf behoort daarmee tot de marktleiders.

ASP vertegenwoordigt het hele pakket van W&F exclusief in Nederland. Een belangrijk onderdeel van dat pakket is de modulaire aggregaattechniek WFB. Dit is een modulair en nauwkeurig gereedschapwisselsysteem, dat inzetbaar is voor de complete draaitechniek (kortdraaien, langsdraaien, draaien met meerdere spindels) en freestechniek. Onderdeel hiervan is de standaard houder WFP adaptor, die op vijf manieren kan worden ingezet en die dus vijf opspanmogelijkheden geeft. In dezelfde stijl als WFP levert W&F ook het modulaire verlengsysteem WFU. Dit bestaat uit verlengstukken puur voor het 5-assige verspanende werk.

ASP heeft dankzij deze nieuwe vertegenwoordiging systemen voor aangedreven gereedschappen op de plank liggen voor machinemerken als Doosan, Tornos, Citizen, Deco en Mori Seiki. Tot het programma van W&F behoren ook de W&F-lijn (uiterst slanke Weldon opnames) en de I-SF lijn krimptechniek (verschillende lengtes, heel slank). Verder levert W&F veel standaard werk, zoals spantangen, gewoon geslepen, maar ook gepolijst. Gereedschapsystemen met koeling zijn ook leverbaar, evenals specials.

ASP-directeur Ted van Roy noemt het pakket van W&F een uitstekende aanvulling op de producten die hij reeds leverde (onder andere Wendel). “Onze klanten vragen steeds vaker om gecombineerde gereedschappen. Die wens kunnen we vooral met het modulaire aggregaatsysteem van W&F heel goed invullen.”

Nieuwe gereedschappen Arno
ASP liet in Hardenberg ook een aantal nieuwe gereedschappen zien van haar ‘hofleverancier’ Arno Werkzeuge. Zoals de Duomill voor hoogfrequent, conventioneel en hoekfrezen. Hiermee kan bijvoorbeeld materiaal 316 droog worden verspaand met een snijsnelheid van 160 meter. Het snijvolume gaat met deze gereedschappen fors omhoog, evenals de standtijden. Ook komt er geen warmte in het te verspanen materiaal. Nieuwe gereedschappen van Arno zijn ook de Terminator (een vlakfrees waarmee een snijsnelheid van 500 meter kan worden gerealiseerd in gewoon staal, hetgeen een nog groter verspaningsvolume betekent), de afsteeklijn SA (standtijden verdubbeld, dubbelzijdige wisselplaten en koeling recht op de plaat) en de nieuwe SAV binnendraaibeitel, waarmee dankzij de koeling een diameter van 10 mm kops 30 mm diep kan worden gestoken.
ASP breidt niet alleen haar productaanbod voortdurend uit, maar ook haar personeel. Met de komst van Paul Merx (buitendienst) en Bart Daams (binnendienst) telt ASP inmiddels negen medewerkers. Zij hebben onlangs de beschikking gekregen over 100 vierkante meter extra kantoorruimte. Ook digitaal is ASP volop actief. De website wordt regelmatig ververst en nog voor de zomervakantie gaat de webshop de lucht in. Klanten kunnen hier inloggen met een klantnummer en kunnen dan hun hele klanthistorie bij ASP zien. Het bestellen van de gewenste producten gaat vervolgens heel eenvoudig.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen