Auto Well ontwikkelt kleine snelle belader voor boortapcentra

0

Auto Well Benelux vertegenwoordigt sinds ruim een jaar Trident Machinery, producent van wat kleinere boortapcentra. De machineleverancier uit Valkenswaard heeft voor deze machines nu een beladingscentrum ontwikkeld. Deze gantryloader GL1300 wordt op de Techni-Show gedemonstreerd aan een boortapcentrum Trident TR60 D.

Auto Well beschikt al over zelf ontwikkelde gantryloaders voor de draaimachines en bewerkingscentra van Accuway, die het eveneens vertegenwoordigt. “De nieuwe belading voor de Trident machines is toegespitst op kleine, snelle machines”, verklaart Eric Kennis van Auto Well. “De GL1300 is sneller en kleiner dan onze andere gantryloaders, maar het bedieningsgemak is hetzelfde.” De beladingsrobot kan aan elk Trident boortapcentrum worden gekoppeld. De combinatie die op de Techni-Show wordt gedemonstreerd vormt een eenheid, doordat het plaatwerk een geheel is. Auto Well toont daarnaast van Trident ook een TR60A, een klein en snel bewerkingscentrum met geïntegreerde vierde en vijfde as.

In totaal neemt Auto Well vijf machines mee naar de Jaarbeurs. Naast de twee Tridents zijn dat ook twee machines van Accuway, die allebei worden getoond in combinatie met een gantryloader: een GL2800 aan een UT200 draaibank en een GL1900 aan een UM110 4-assig bewerkingscentrum.

Nieuwe vertegenwoordiging

De vijfde machine op de stand is er een van de nieuwe vertegenwoordiging Jenn-Wei, een Taiwanese producent van draaibanken met aangedreven gereedschappen, Y-as en overnamespil. Multitasking machines dus. “We laten een JMY-6020 zien met een doorlaat van 60mm en 20 gereedschappen”, aldus Kennis. “Jenn-Wei maakt machines, die prijstechnisch gunstig zijn, als je ziet wat je er allemaal voor krijgt. Een voordeel is bijvoorbeeld dat er standaard 20 gereedschappen op zitten, optioneel zelfs 24, waar 12 gereedschappen voor dit soort machines gebruikelijk is. Ook de Y-as van 120 mm is vrij fors in vergelijking met de meer gebruikelijke 100mm.”

Auto Well Benelux

Hal 12, stand D070