Autowell presenteert boortapcentra van Trident

Machineleverancier Auto Well Benelux heeft het importeurschap verworven van Trident Machinery. Deze relatief jonge Taiwanese fabrikant (opgericht in 2005) ontwikkelt en produceert wat kleinere boortapcentra.

Auto Well zal Trident voor het eerst presenteren op METAVAK Hardenberg, maar heeft de eerste orders inmiddels al geboekt. “We wilden er wat kleinere machines bij hebben”, vertelt Eric Kennis van Auto Well over de reden om naast Accuway ook Trident te gaan vertegenwoordigen. “De kleinste machine van Accuway heeft een slag van 600 mm, terwijl Trident al begint bij 450 mm. Verder zijn machines leverbaar met een slag van 510, 600, 700 en 1000 mm.”

Kennis stelt vast dat er in de markt vraag is naar deze wat kleinere machines. “We richten ons met Trident op de verspanende MKB-bedrijven. We zien bij onze klanten dat ze toepassingen hebben, waarvoor een kleine machine ruim voldoende is. Vaak worden die onderdelen nu bewerkt op een grotere machine, waardoor werk dat daarop eigenlijk thuishoort blijft liggen. Met een relatief geringe investering in een kleinere machine van Trident hoeft dat niet meer. De grotere werkstukken kunnen dan op de grotere machine, de kleine blokjes op de Trident. Dat werkt sneller en bovendien zijn deze machines ook prijstechnisch gunstiger.”

Ook met BT 40 opname
Op METAVAK Hardenberg zal Auto Well een Trident-45 E demonstreren. Dit is de kleinste machine uit het programma met een slag van 450 mm. “Een voordeel van Trident is dat hun machines verkrijgbaar zijn met zowel een BT 30 als een BT 40 opname. Meestal zijn dergelijke kleinere machines alleen leverbaar met BT 30, maar met BT 40 kan ook de gebruiker die wat zwaarder verspaant goed uit de voeten.”

De Trident machines worden standaard geleverd met een toerental van 10.000 rpm, optioneel is ook 24.000 rpm leverbaar. De gereedschapwisselaar gaat van 12 tot 24 posities, de ijlgang is 60 meter. Alle machines zijn standaard voorzien van direct aangedreven spindels en Fanuc besturing, optioneel zijn ze leverbaar met een vierde en vijfde as.

Automatisering

Trident levert haar machines standaard vanaf fabriek met een interface voor automatisering. En dat is een kolfje naar de hand van Auto Well, dat zelf gantryloaders heeft ontwikkeld voor CNC bewerkingsmachines. Dergelijke beladingsystemen komen er ook voor de Trident boortapcentra. “Op papier zijn ze al klaar”, zegt Kennis “Het worden compacte loaders, wat ook qua vloeroppervlak aantrekkelijk is. Qua snelheid zullen deze gantryloaders goed aansluiten bij het type machine.”

Maar eerst METAVAK Hardenberg. Natuurlijk zal Auto Well hier ook Accuway tonen. De machineleverancier uit Valkenswaard zal een bewerkingscentrum UM85 met beladingsysteem en een draaibank UT200, eveneens met beladingsysteem demonstreren.

Kennis hoopt goede contacten te leggen op METAVAK Hardenberg. Auto Well heeft vooral klanten in het zuiden van het land, al zijn er ook boven de rivieren wel een aantal machines geplaatst. “Maar dat mogen er wel wat meer worden”, aldus Kennis, die METAVAK Hardenberg ziet als een goede gelegenheid om voet aan de grond te krijgen in het noorden en oosten van Nederland. Hij is redelijk positief over de huidige ontwikkeling van de machinemarkt. “We klagen niet. Eigenlijk zijn we hartstikke druk. Je ziet dat mensen weer investeren.”

Auto Well Benelux
METAVAK Hardenberg 2011, Standnummer 621

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X