AWL besteedt offline programmering uit naar India

0

AWL-Techniek heeft de offline programmering van haar geautomatiseerde lassystemen uitbesteed naar India. Reden hiervoor is dat de afdeling RobCAD overliep van het werk. Niet alleen omdat het druk is bij de machinebouwer in Harderwijk, maar ook omdat de projecten steeds complexer zijn en er steeds meer robots in worden geïntegreerd.

Een wervingscampagne in Nederland leverde onvoldoende capaciteit op. Vanwege de toenemende vraag naar RobCAD capaciteit zocht AWL daarom naar alternatieve invullingen.

Het outsourcen van de RobCAD engineering is lastig vanwege de vereiste specifieke kennis en vaardigheden (projectengineering, inzicht in lasprocessen, uitbalanceren van robottijden en programmeren in RobCAD). De kwaliteit van het door AWL aangeleverde ontwerp moet ten allen tijde gegarandeerd zijn en daarom is besloten de bereikbaarheidsstudie in eigen huis te houden. De offline programmering wordt uitbesteed naar India. Tot op heden met uitstekende resultaten, zo meldt Roel Klompmaker, Project Engineer Robotsimulatie bij AWL. “De organisatie in India is bekwaam, levert kwalitatief uitstekend werk en de communicatie verloopt soepel. Door gebruik te maken van een FTP-server is informatie snel uitwisselbaar en go2meeting maakt het eenvoudig op elkaars scherm mee te kijken en deze eventueel zelfs over te nemen.”

Grootste voordeel van deze uitbesteding is dat AWL op deze manier extra capaciteit creëert. Daarnaast levert het ook een significante kostenbesparing op. In de reguliere projecten van AWL besteedt de afdeling RobCAD Engineering 60% aan programmering, simulatie en bereikbaarheidsstudies. De overige 40% wordt besteed aan het vaststellen van het pad, de aankleding en de communicatie voor de robot. Met de uitbesteding naar India wordt de 40% teruggebracht naar 10%. “We hebben de off-line programmering al vaker geprobeerd uit te besteden, maar tot op heden met wisselend succes. In India hebben we nu een partij waarmee het prettig werken is. Niet alleen leveren ze kwaliteit, ze zijn opmerkzaam en kunnen snel schakelen. Zeker in deze drukke tijden een uitkomst”, aldus Klompmaker.