AWL-Techniek gul voor techniekonderwijs

0

Met de officiële opening van de nieuwe aanbouw hebben AWL-Techniek en MechDes Engineering hun samenwerking verder geïntensiveerd. Hierbij werd tevens een cheque van 40.000 euro overhandigd aan De Techniek Academie in Harderwijk.

Onder het toeziend oog van meer dan 250 aanwezigen opende Jan Markink, plaatsvervangend commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, symbolisch het nieuwe pand door een verfkanon af te schieten, waardoor een waar kunstwerk ontstond. De directie van h, Piet Mosterd en Brand van ‘t Hof, en de directeur van MechDes, Henk van Ommeren, stonden hem daarbij terzijde. Allen hielden een korte speech waarbij samenwerking, kennisdeling en verandering de kernwoorden waren.

De directie van AWL ontving namens het personeel een schilderij met daarop portretten van alle medewerkers. Dit, om te onderstrepen dat het engineeren en bouwen van complexe lasmachines mensenwerk is en blijft.

Als verrassing werd Jacques de Groot, coördinator van De Techniek Academie, in het bijzijn van John Berends, burgemeester van Harderwijk, naar voren geroepen om een cheque in ontvangst te nemen ter waarde van 40.000 euro voor de inrichting van het mechatronica- en besturingslokaal van De Techniek Academie in Harderwijk. Piet Mosterd zegt hierover: “De keuze voor techniek kunnen we niet opdringen maar we hopen met de komst van De Techniek Academie in Harderwijk en de werkomgeving van AWL wel te bereiken dat we hier de continuïteit met enthousiaste jonge mensen weten te bereiken. Dit project ook financieel stimuleren leek ons een logisch gebaar.”