AWL-Techniek ontvangt award van ABB voor samenwerking

0
279

Tijdens het ABB Robotics Partner Seminar in Zweden heeft AWL-Techniek uit Harderwijk de Award gekregen voor ‘Best Achievement in long term partnership and business development in Welding solution’. Dit is een waardering voor de jarenlange samenwerking op het gebied van robotlassen.

Per Vegard Nerseth, Head of ABB Robotics, overhandigde de award aan Brand van ‘t Hof, technisch directeur van AWL. Even daarvoor had Van ‘t Hof voor het internationale gezelschap al een presentatie gegeven over de meest recente ontwikkelingen van AWL op het gebied van lasserlassen en de samenwerking met ABB hieromtrent. Laserlassen vergt met betrekking tot ‘motion performance’ een hoge mate van nauwkeurigheid en stabiliteit. AWL en ABB hebben hiervoor samen verschillende R&D activiteiten ontwikkeld om specifiek voor lasserlassen de juiste prestaties te halen.

Jaarlijks organiseert ABB Robotics internationale partner seminars om loyale robotsysteem-integratoren te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van industriële robots. Ook dit keer waren er weer zo’n 300 belangstellenden naar het Zweedse Vasteras, de plaats waar de productielocatie van de ABB robots is gevestigd, gekomen om de Europese versie van het seminar bij te wonen. Het programma stond ook dit jaar weer in het teken van nieuwe technieken, nieuwe markten en nieuwe applicaties.