AWL-Techniek start operatie China

0

Met de benoeming van Dr. Zhanqi Guo als Business Development Manager China start AWL-Techniek met de uitbreiding van haar activiteiten naar het Oosten. De Harderwijkse bouwer van geautomatiseerde lasmachines wil eind 2012 een kleine operatie in China ‘up and running’ hebben.

AWL haalt 95 procent van de jaaromzet uit de Europese markt en het meeste daarvan is automotive gerelateerd. China is en blijft echter een groeimarkt, waar ook steeds meer autofabrikanten productiefaciliteiten bouwen. Ook de lokale automotive spelers ontwikkelen zich in ongekend tempo. Voor AWL neemt de noodzaak om toe te treden tot de Chinese markt dan ook snel toe.

Guo heeft de opdracht gekregen om de operatie China te realiseren en is tevens verantwoordelijk voor het opzetten van een kantoor in de regio Shanghai. Daarnaast gaat hij zich bezig houden met het werven van meerdere Chinese ingenieurs met als doel het verstrekken van trainingen en technische ondersteuning aan de klanten van AWL.

Guo heeft een lange geschiedenis in het bouwen van bruggen tussen Oost en West. De afgelopen tien jaar werkte hij aan de Universiteit van Delft als universitair docent voor internationale onderzoeksprojecten. In deze rol heeft hij de relatie tussen Nederlandse en Chinese universiteiten verder ontwikkeld. Hij heeft een graad in Mechanical Engineering en ruime kennis van bedrijfskunde die hem, naast andere kwalificaties, een geschikte kandidaat maken voor deze functie.

Focus op laserlassen

In China zal de focus van AWL vooral liggen op het laserlassen. AWL heeft een diepgaande kennis van deze snelgroeiende technologie. Aangezien de markt in China snel groeit, mede ingegeven door de ‘global platform’ benadering van veel autofabrikanten, is de verwachting dat de vraag naar lasertoepassingen snel zal volgen. Dit biedt goede kansen voor AWL. Door het aangaan van deze uitdaging neemt AWL de volgende stap in het opzetten van haar activiteiten buiten de grenzen van Europa. “Naar China gaan was geen gemakkelijke beslissing. We moesten met allerlei elementen rekening houden. Maar nu weten we het zeker en met de benoeming van de heer Guo, zijn we ervan overtuigd dat deze onderneming een succes wordt “, aldus Brand van ‘t Hof, technisch directeur bij AWL. Het opzetten van de activiteiten in China completeert het mondiale partnerschap programma dat AWL in 2010 heeft opgezet, met als doel een wereldwijde aanwezigheid. Met partners in Europa, Noord-Amerika en binnenkort China, kan AWL ondersteuning bieden aan haar klanten op beide halfronden.