Bach Cutting Systems wordt Voortman Cutting Systems

0

Voortman zet het eind vorig jaar overgenomen Duitse bedrijf Maschinenfabrik Bach voort onder de naam Voortman Cutting Systems. De tot dusverre gevoerde naam Bach Cutting Systems verdwijnt.

Bach heeft ruim 65 jaar ervaring als producent van snijsystemen voor het autogeen- en plasmasnijden van stalen platen. Door de overname is Voortman beter gepositioneerd om plaatbewerkende bedrijven over de hele wereld te ondersteunen. Het aanboren van veel nieuwe branches en markten in de plaatbewerking en de wereldwijde bekendheid van het merk Voortman binnen de staalverwerkende industrie lagen ten grondslag aan het besluit onder de naam Voortman Cutting Systems verder te gaan. De productie van de snijsystemen zal blijven bestaan in Apolda, Duitsland, waar het hoofdkantoor van Voortman Cutting Systems is gevestigd.

De nieuwe naam zal na de Euroblech in alle uitingen zichtbaar worden. Op de stand van Voortman op deze internationale vakbeurs voor plaatbewerking in Hannover (23-27 oktober) zullen diverse noviteiten op het gebied van plaatbewerking te bewonderen zijn. Er worden vier verschillende snijsystemen gedemonstreerd, variërend van instapmodellen tot machines die geschikt zijn voor grote en herhalende snijopdrachten. Verder toont Voortman natuurlijk diverse innovaties op het gebied van staalbewerking. De fabrikant van productiesystemen voor de staalbewerkende industrie presenteert onder meer een wereldpremière met het nieuwe V550-6 pons-/knipsysteem voor plat- en hoekstaal.