Band met China bindt Dumeta en Zeus DWS

Dumeta uit Oldenzaal en Zeus DWS uit Ulft hebben een gezamenlijke stand op TIV Gorinchem. De bedrijven hebben samen een zwenkarmstelling voor de opslag van langmateriaal zoals buizen en staven ontwikkeld, waarmee Zeus al 2 jaar de metaalbranche bediend.

Bij dit systeem is een heftruck niet meer nodig. De zwenkarmen van de magazijnstelling kunnen eenvoudig uitgedraaid worden, zodat de stalen buizen of staven gemakkelijk bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld een bovenloopkraan. Het systeem voor opslag van 3 of 6 meter materiaal kan uitgevoerd worden als een dubbelzijdige zevenlaags stelling met een draagvermogen van maximaal 2 ton per laag, waardoor er totaal wel 28 ton aan materiaal opgeslagen kan worden op een klein oppervlak en iedere locatie individueel benaderbaar is.
“Natuurlijk zijn er ook varianten mogelijk, zoals een eenzijdige stelling voor tegen een muur of een stelling met minder armen voor, zodat er ook volumineuzere en vooral hogere producten in de zwenkarmstelling opgeslagen kunnen worden”, aldus Arthur Jansen, algemeen directeur van Zeus-DWS en Zeus-Magazijninrichting.
Op dit moment staan er al zo’n zeventig van deze opslagsystemen in de markt bij diverse metaalbedrijven. Niet alleen in Nederland en België, maar ook in Tsjechië en Slowakije. De aanschafprijs is acceptabel, doordat de productie van deze systemen deels in China plaatsvindt. Alle systemen zijn Eurocode 3 getoetst, zodat de veiligheid van de geleverde systemen is gewaarborgd.

Ook Dumeta Import/Export heeft een band met China. Het Oldenzaalse bedrijf importeert vanuit dat land grote en kleine machines voor lasmechanisatie zoals draaitafels, manipulatoren, lasrolstellingen en laskolommen, bestemd voor de Europese markt. Tevens behoren hefmagneten, taparmen en klauwplaten en verspanende machines tot het leveringspakket. Daarnaast verhandelt en produceert Dumeta Handwheels & Extensions handwielen op de Nederlandse en internationale markt. Momenteel worden er zo’n 300.000 stuks per jaar in heel Europa verkocht. Directeur Jos Lotgerink van Dumata doet al jaren zaken met China. “Veel bedrijven in Europa onderschatten de kwaliteit uit China”, zegt hij. “China levert uitstekende en blijvende kwaliteit. Wel moet je er boven op blijven zitten. Niet voor niets gaan wij zeker zeven keer per jaar naar China om onze toeleveranciers daar op te voeden en om de Europese kwaliteitbegrippen bij te brengen. Daarbij hebben wij ter plekke een eigen office. Alle machines, apparaten en onderdelen die wij uit China importeren zijn 100% ter plekke door ons getest en gecontroleerd.”

Zeus DWS
Dumeta
TIV Gorinchem 2011 standnummer 237

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Dumeta biedt zwenkarmstellingen aan op leasebasis

04-01 Dumeta in Oldenzaal hanteert sinds 1 januari een leaseconcept voor haar zwenkarmstellingen. Het gaat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen