Barroso op bezoek bij Trumpf

0

Hoog bezoek deze week voor Trumpf. De Duitse producent van lasersystemen en machines voor plaatbewerking kreeg José Manuel Barroso over de vloer. De voorzitter van de Europese commissie prees het Duitse bedrijfsleven als de economische motor van Europa.

Bedrijven als Trumpf hebben er voor gezorgd dat de economische crisis in Duitsland kon worden overwonnen, aldus Barroso. Nicola Leibinger-Kammüller, bestuursvoorzitter van Trumpf, beschouwt zijn bezoek als een erkenning voor het hoog innovatieve Duitse bedrijfsleven. “Het bezoek van Barroso is een signaal dat Europa ondernemingen met toptechnologie nodig heeft om een in een snel veranderende wereld succesvol te zijn”, aldus Lebinger-Kamüller. Onder haar leiding besteedt Trumpf ongeveer 10 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

Leibinger-Kamüller wees op het belang van de Europese markt in een globaliserende wereldeconomie: “De groei in Azië en vooral China mag dan enorm zijn, we behalen tweederde van onze omzet in Europa. Juist vanwege de omvang van de individuele Europese markten heeft Europa een duidelijke groeipolitiek nodig: Enkele markten die voor Trumpf en ook voor veel andere Duitse producenten van kapitaalgoederen traditioneel belangrijk zijn, lopen nog achter bij de economische ontwikkeling. We wensen dat de nationale regeringen en ook Brussel alles ondernemen om de groeikrachten in deze markten te versterken. De groeistrategie ‘Europa 2020’ is duidelijk een stap in de goede richting.”