Beelen Techniek: klein bedrijf, groot in kennis en kunde

Beelen Techniek is een relatief klein bedrijf, waar een prettige familiaire sfeer heerst. En dat willen Jan en Yvonne Beelen graag zo houden. Het ondernemersechtpaar zoekt groei dan ook niet in meer medewerkers, maar in slimmer werken. Een fraai staaltje daarvan is een uniek, in eigen huis ontwikkeld gereedschapwisselsysteem. Hierdoor kan het nieuwe 5-assige Mazak Variaxus bewerkingscentrum ‘s nachts en in de weekeinden volautomatisch  doordraaien. “Zo houden we de kosten laag, en dat is weer een voordeel voor onze klanten.”

Beelen Techniek is gespecialiseerd in het CNC-frezen van enkel stuks tot middelgrote series. De in Katwijk bij Cuijk gevestigde toeleverancier maakt producten voor bedrijven in de voedingsindustrie, machinebouw, apparatenbouw en medische industrie. “Wij houden ons alleen bezig met CNC-frezen en bewerken staal, RVS, aluminium, kunststoffen, brons, messing en gietwerk”, zegt Yvonne Beelen. “We onderscheiden ons omdat we meedenken met de praktijk van de klant en de uitdagingen in productie. In alles wat we doen zijn kwaliteit en nauwkeurigheid het allerbelangrijkste.”

Volautomatisch
Professioneel vakmanschap met een persoonlijk tintje. Dat is waarvoor Beelen Techniek garant staat  “We hebben een krachtig team dat werkt met geavanceerde geautomatiseerde productieprocessen”, aldus Yvonne Beelen.”Voor onze eigen werkprocessen bedenken we telkens innovatieve oplossingen.”
Zo ook voor de nieuwe machine die dit jaar is geïnstalleerd. De keuze is gevallen op een modern 5-assig bewerkingscentrum van de Japanse machineproducent Mazak. Maar dat was voor Beelen Techniek niet voldoende. Het bedrijf ontwikkelde in eigen huis een uniek gereedschapwisselsysteem. Bij het bewerkingscentrum staat nu een gereedschapwisselrek met 501 gereedschapposities met daarbij een palletstelling met 81 pallets, vier wisselstations en robotbelading. Dit brengt de steltijden fors terug en maakt een 24 uurs productie mogelijk.

Voor Beelen Techniek betekent dit wederom een grote stap in nog slimmer produceren. “We kunnen hier zoveel producten in klaarzetten, dat de machine een heel weekend volautomatisch kan doordraaien. Op deze manier kunnen we nog beter en sneller aan de vraag van onze klanten voldoen. Daardoor kunnen we de hoogste kwaliteit op korte termijn leveren. En dat voor een eerlijke prijs.”

Op TIV Venray praten de medewerkers van Beelen Techniek de bezoekers graag bij over hun nieuwste productiemogelijkheden in frezen. Voor iedere bezoeker ligt een origineel relatiegeschenk klaar.

Beelen Techniek
TIV Venray 2012, standnummer 324

Vakkundig team

Beelen Techniek is 13 jaar geleden opgericht en was aanvankelijk gevestigd in een leegstaande schuur van de champignonfabriek van de ouders van Jan Beelen. “We begonnen met één machine en nul klanten”, aldus Yvonne Beelen. 

Na enkele jaren voldeed de bedrijfslocatie niet meer en verhuisde Beelen Techniek naar Katwijk, nabij Cuijk. “Dat was in 2004. Gelukkig hadden we toen al een vooruitziende blik, want we hadden op de nieuwe locatie al rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreiding. Afgelopen jaar hebben we een flink stuk aan het bestaande pand gebouwd waardoor we eens zo groot zijn geworden.”
Het personeelsbestand is sinds de oprichting gegroeid naar elf personen, inclusief Jan, Yvonne en één van hun zoons. Het ondernemersechtpaar is trots op het team van vakkundige metaalbewerkers. “Het zijn echt ‘onze jongens’. De onderlinge band binnen het team is sterk, dat moet ook wel, want we vragen best veel van ze.” Beelen Techniek heeft namelijk goede naam hoog te houden. “We horen vaak van klanten dat wij voor een klein bedrijf heel ver zijn op het gebied van innovatie. Wij zijn misschien alleen wat te bescheiden om dat ook naar buiten uit te dragen.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Verspanen is een taal

15-11 Seco Tools Benelux besteedt veel aandacht aan het opleiden van klanten. Patrick de Vos,…

Toeleveren

Onze knowhow gaat verder dan de bodem

15-11 De Plaatijzerindustrie is al vele jaren een bekende verschijning op de TIV-vakbeurzen. De bezoekers…

Toeleveren

Elmec klaart zware klus

15-11 Elmec heeft afgelopen zomer een 200 ton dubbelliggerbovenloopkraan geïnstalleerd bij de  SIF Group in…

Toeleveren

Nieuwe aanwinst HFI

14-11 HFI in Groenlo heeft geïnvesteerd in een tweede Nakamura-Tome WT-250II. Dit is een multi-turret…

Geen categorie

METAVAK mooie aanvulling op TIV

28-08 Een mooie mix van aanbieders van machines, gereedschappen en aanverwante producten en diensten voor…

Algemeen

Gratis entree bij 2 vakbeurzen onder één dak

16-08 Breng op 4, 5 en 6 september een bezoek aan Evenementenhal Hardenberg en maak…

Geen categorie

Goede stemming op TIV Gorinchem

26-01 De toeleveringsvakbeurs TIV Gorinchem, de eerste belangrijke beurs voor de technische industrie in 2012,…

Geen categorie

Blokland gaat waterstraalsnijden

26-01 “We denken veel van onze bestaande klanten hiermee wel een plezier te doen.” Dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X