Belangrijk automotive certificaat voor Boltjes

0

Boltjes International heeft het TS 16949 certificaat verkregen. ISO/TS 16949 is een internationale norm voor toeleveranciers van automobielfabrikanten.

De Boltjes groep produceert hightech metaalproducten. De kernactiviteit is toelevering van buisbewerking aan bedrijven in de automotive, medische, verwarmings- en koelindustrie.

De laatste maanden van 2010 stonden in het teken van de TS certificering. Deze internationale norm werd ontwikkeld omdat er behoefte was aan een alles omvattende en internationaal erkende kwaliteitsrichtlijn. Net zoals bij de ISO 9001:2000 is de algemene doelstelling het invoeren van procesmatig denken waardoor de kwaliteit van de bedrijfsvoering zich ontwikkelt. ISO/TS beschrijft de eisen voor het kwaliteitsmanagement systeem met betrekking tot het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en, indien van toepassing, installatie en service van automobiel gerelateerde producten. Hierdoor is TS een echt ‘managementtool’ geworden bij het sturen en het continu verbeteren van de organisatie.