Bemet toont werkplaatsautomatisering

Bemet International laat de uitbreiding van zijn productrange zien. Tevens kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste functionaliteiten binnen de diverse CAD/CAM, ERP en APM softwarepakketten.

Onlangs zijn de activiteiten van Mufacts – waaronder het optimaliseren van werkplaatsprocessen en gereedschapbeheer – overgenomen door Bemet Tooling Solutions. Dit is een samenwerkingsverband tussen Bemet International uit Veenendaal en FMI Bergen op Zoom. Met deze overname heeft Bemet zijn productenpakket van CAD/CAM en ERP systemen uitgebreid met oplossingen voor werkplaatsautomatisering (APM+). Bemet International beschikt op deze manier over een totaalpakket aan oplossingen waarbij maakbedrijven ondersteuning wordt geboden in het gehele proces van offerte-aanvraag tot en met facturering.

Werkplaatsautomatisering
Naast het automatiseren van handelingen in de werkvoorbereiding door gebruik te maken van het ERP-pakket Plan-de-CAMpagne en de CAD/CAM systemen van Bemet (Delcam, ArtCAM, TopSolid en GOelan), kunnen maakbedrijven ook handelingen op de werkvloer automatiseren. Met APM+ (Advanced Production Management systeem) van Bemet Tooling Solutions kunnen maakbedrijven nu ook gegevens van de productiemiddelen op de werkvloer beheren, zoals gegevens over machines, opspanmiddelen, gereedschappen, CAM en meetmiddelen. APM+ is het productiebeheersysteem dat zorgt voor een verdere optimalisatie van productieproces van bedrijven.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers ook kennismaken met de nieuwste functionaliteiten binnen zijn softwarepakketten. Deze zijn allen vernieuwd. Dit geldt voor zowel zijn ERP-pakket Plan-de-CAMpagne – met nieuwe functionaliteiten zoals de taakplanner, de Report Editor en de functionaliteit Custom Views waarmee men zelf naar eigen inzicht uitgebreide lijsten kan samenstellen – maar ook voor zijn CAD/CAM-systemen TopSolid, GOelan, en ArtCAM, PowerSHAPE, PowerMILL en PowerInspect van Delcam.

Zo omvat de nieuwste versie PowerMILL Pro 2011 noviteiten met betrekking tot betrouwbaar produceren. De belangrijkste noviteit is de functie Stock Model Engagement. Deze nieuwe functionaliteit waarborgt een nauwkeurige controle over de hoeveelheid te verspanen ruwmateriaal bij nafreesstrategieën. Met deze nieuwe optie is een grote tijdbesparing te behalen.

Bemet International
METAVAK Hardenberg 2011, standnummer 566

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X