Biesheuvel Groep lijft Geul Techniek in

0

Biesheuvel Techniek, distributeur van mechanische MRO materialen, neemt de activiteiten uit het faillissement van Geul Techniek Spijkenisse, Geul Techniek Vlaardingen en Nordic Benelux over.

Geul Techniek is leverancier van een breed assortiment afsluiters, buizen, buiscomponenten, pakkingen & seals, instrumentatie en overige industriële materialen. Het bedrijf, al meer dan 95 jaar een begrip in de omgeving van Rotterdam, levert aan de petrochemie, offshore, scheepvaart, voedingsmiddelenindustrie, elektriciteit en overige industrieën. Met het toevoegen van de activiteiten van Geul Techniek creëert Biesheuvel Techniek een sterkere positie in West-Nederland, met name de Rotterdam Regio en de Botlek, en vergroot het zijn specialistische productkennis op het gebied van pipes, valves & fittings.

Curator Ralf van der Pas van De Bok Roijers Gasseling Advocaten meldt dat samen met Peter de Vries van Business Asset Management een grondige selectie is gedaan onder mogelijke kandidaat overnemende Partijen. “Tezamen met Rabobank Rotterdam hebben wij Biesheuvel Groep gevonden als de meest geschikte kandidaat. Dit vanwege internationale aanpak, breedte van MRO product programma en kans op hoogst mogelijk personeelsintegratie.” Meino Noordenbos, algemeen Directeur van Biesheuvel Techniek: “Deze overname is een logische vervolgstap in onze groeistrategie. Vanwege de overeenkomst met onze bestaande activiteiten zien we grote mogelijkheden voor synergie en groei. Wij zien uit naar de samenwerking met Geul Techniek om onze beider klanten in deze regio te bedienen.”

Biesheuvel Techniek bedient de industrie en onderhoud met de productgroepen: Aandrijftechniek inclusief Elektrische & Mechanische Aandrijvingen, Pneumatiek & Hydrauliek, Slangen & Appendages, Tooling & Verspaning, Veiligheid & Ergonomie, Gereedschappen, Industrial Supplies & Kunststoffen, Lastechniek, Bevestiging & Montage techniek, Reiniging en bijbehorende services per productgroep.