Blokland investeert zich uit crisis

Voor Blokland Metaalbewerking is TIV Gorinchem een thuiswedstrijd. De toeleverancier op halffabrikatenniveau van zowel ferro als non-ferro delen is enkele kilometers ten westen van Evenementenhal Gorinchem gevestigd langs de A15 in Hardinxveld-Giessendam.

Bijna waren de twee helemaal buren geweest. Enkele jaren geleden heeft Blokland namelijk een lap grond vrijwel naast Evenementenhal gekocht, met bedoeling zich daar te vestigen. Maar vanwege de crisis zette directeur Jan Willem Blokland begin 2009 een grote streep door die plannen. Sindsdien is hij volop aan het investeren in de modernisering van zijn machinepark op de bestaande locatie.
Een van de jongste aanwinsten is een 5-assig SHW bewerkingscentrum, de Unispeed 5. Hiermee kan een blok van 1.60 m x 1.60 m en 1.10 m hoog rondom 5-assig worden bewerkt.
Blokland investeert zich als het ware uit de crisis. “Laat ik er niet omheen draaien, we hebben een zware tijd achter de rug”, stelt Blokland in de jongste uitgave van de nieuwsbrief van het bedrijf. “Met elkaar hebben we er echter meer dan ooit de schouders onder gezet. Het resultaat stemt me tevreden. Eén van onze activiteiten van de afgelopen periode verdient zich dubbel en dwars terug: onze investeringen in machines. Elke investering gaat gepaard met forse geldbedragen, maar we doen het om extra’s aan onze klanten te kunnen bieden. Dus sneller zijn, preciezer, grotere formaten aankunnen en ga zo maar door.”
Blokland Metaalbewerking bestaat uit twee onderdelen. Het grootste onderdeel is plaatbewerking: lasersnijden, ponsen, zetten, lassen en samenstellen. Dit onderdeel is actief voor klanten in heel Nederland en goed voor het grootste deel van de omzet. De overige omzet wordt behaald met de machinefabriek, die voornamelijk regionaal opereert. Blokland zit in het episch centrum van de bagger- en scheepsbouwindustrie en heeft daar veel klanten.
Ook in de plaatbewerking investeert Blokland volop. Zoals in een Trulaser 5060 6 kW met een snijbereik van 6×2 meter, voorzien van enkelkop strategie en lineaire aandrijving, hetgeen zorgt voor een hoog rendement, een Panasonic lasrobot met een werkbereik van 2400x800x600 (lxbxh), een Trumpf TruMatic 6000 pons-lasercombinatie en een Trumpf TruBend 5230 voor het zetwerk. Maar ook is er een afbraammachine gekomen om dubbelzijdig te kunnen afbramen.

Blokland Metaalbewerking
TIV Gorinchem 2011 standnummer 163

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Circular Industries gaat fabrieken bouwen voor terugwinnen metalen

01-07 De gepatenteerde fabrieksconfiguratie van Circular Industries biedt een flexibele terugwinningsmethode met ecologische en economische…

Transport en Logistiek

SSI Schäfer opent kantoor met belevingscentrum

01-07 Tijdens de feestelijke samenkomst maakten de genodigden kennis met een groot deel van het…

Bedrijf en Economie

Laagste Nevi PMI-cijfer in 19 maanden, maar industrie kan nog steeds wat groeien

01-07 “Deze afname wordt vermoedelijk veroorzaakt door de hoge inflatie en economische onzekerheid”, zegt Albert…

Toeleveren

Goed beschermde servoaandrijving

29-06 De elektronica van de Acopos P3 is door een speciale coating standaard nog beter…

Materialen

Samenwerking voor draagarm levert nieuwe staalsoort op

29-06 Een draagarm is een stalen arm in de vorm van een driehoek, die deel…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

3D

Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

29-06 Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X