Blokland investeert zich uit crisis

Voor Blokland Metaalbewerking is TIV Gorinchem een thuiswedstrijd. De toeleverancier op halffabrikatenniveau van zowel ferro als non-ferro delen is enkele kilometers ten westen van Evenementenhal Gorinchem gevestigd langs de A15 in Hardinxveld-Giessendam.

Bijna waren de twee helemaal buren geweest. Enkele jaren geleden heeft Blokland namelijk een lap grond vrijwel naast Evenementenhal gekocht, met bedoeling zich daar te vestigen. Maar vanwege de crisis zette directeur Jan Willem Blokland begin 2009 een grote streep door die plannen. Sindsdien is hij volop aan het investeren in de modernisering van zijn machinepark op de bestaande locatie.
Een van de jongste aanwinsten is een 5-assig SHW bewerkingscentrum, de Unispeed 5. Hiermee kan een blok van 1.60 m x 1.60 m en 1.10 m hoog rondom 5-assig worden bewerkt.
Blokland investeert zich als het ware uit de crisis. “Laat ik er niet omheen draaien, we hebben een zware tijd achter de rug”, stelt Blokland in de jongste uitgave van de nieuwsbrief van het bedrijf. “Met elkaar hebben we er echter meer dan ooit de schouders onder gezet. Het resultaat stemt me tevreden. Eén van onze activiteiten van de afgelopen periode verdient zich dubbel en dwars terug: onze investeringen in machines. Elke investering gaat gepaard met forse geldbedragen, maar we doen het om extra’s aan onze klanten te kunnen bieden. Dus sneller zijn, preciezer, grotere formaten aankunnen en ga zo maar door.”
Blokland Metaalbewerking bestaat uit twee onderdelen. Het grootste onderdeel is plaatbewerking: lasersnijden, ponsen, zetten, lassen en samenstellen. Dit onderdeel is actief voor klanten in heel Nederland en goed voor het grootste deel van de omzet. De overige omzet wordt behaald met de machinefabriek, die voornamelijk regionaal opereert. Blokland zit in het episch centrum van de bagger- en scheepsbouwindustrie en heeft daar veel klanten.
Ook in de plaatbewerking investeert Blokland volop. Zoals in een Trulaser 5060 6 kW met een snijbereik van 6×2 meter, voorzien van enkelkop strategie en lineaire aandrijving, hetgeen zorgt voor een hoog rendement, een Panasonic lasrobot met een werkbereik van 2400x800x600 (lxbxh), een Trumpf TruMatic 6000 pons-lasercombinatie en een Trumpf TruBend 5230 voor het zetwerk. Maar ook is er een afbraammachine gekomen om dubbelzijdig te kunnen afbramen.

Blokland Metaalbewerking
TIV Gorinchem 2011 standnummer 163

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Vormenfabriek geeft chocolade perfecte glans met Röders

25-11 Om meer efficiëntie in het productieproces van de benodigde matrijzen te brengen, heeft de…

Verspanen

Vliegtuigmotoren profiteren van vijfassig frezen en slijpen

25-11 Het gebruik van dubbele spiraalvormige tandwielen in vliegtuigmotoren heeft diverse voordelen. Een kenmerk van…

Bedrijf en Economie

3nine Industries overgenomen door investeringsfonds Alder

24-11 3nine, oorspronkelijk opgericht in 1999, levert een toonaangevend assortiment olienevelseparators op basis van de…

Plaatbewerking

Vestiging 247TailorSteel in Langenau geopend

24-11 “We zijn blij dat we dit heuglijke feit vandaag samen met onze klanten, leveranciers…

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Kijk nou eerst eens naar koelsmeermiddelen!”

23-11 Rein Vrij (Fuchs Lubricants), Jacob Vermaas (Optimol Lubrication), Pim Hagoort (Hagoort Group), Reinier van Berge…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen