Blokland produceert volautomatisch op 5-asser van SHW

0

Blokland Metaalbewerking in Hardinxveld-Giessendam heeft een 5-assig bewerkingscentrum UniSpeed 5 van de Duitse producent SHW aan zijn machinepark toegevoegd.

“Deze machine is een logische aanvulling op de machines die we al hebben staan”, zegt Jan Willem Blokland, directeur van de ruim 70 medewerkers tellende toeleverancier uit Hardinxveld-Giessendam. “Zoals de RS 100 van Hedelius  Deze is al zeer geschikt voor complexe producten en gietstukken. Maar de UniSpeed 5 is voor ons een aanwinst, die nog meer kan dankzij de grote slag ( x, y, z = 2000, 1300, 1300). Twee draaiingsassen van de bewerkingskop – orthogonaalkop – maken ook spiraalfrezen mogelijk. Dit betekent dat onderdelen in één opspanning compleet kunnen worden bewerkt. De draaitafel kan worden belast met werkstukken tot 6000 kg bij freeswerkzaamheden. Nog een detail: het gereedschapwisselsysteem biedt plaats aan 48 gereedschappen met als resultaat: volautomatische productie. We zijn blij met deze investering en de machine draait inmiddels al op volle toeren. Waarschijnlijk zal het niet bij deze ene UniSpeed 5 blijven.”

Blokland Metaalbewerking is toeleverancier op halffabrikatenniveau van zowel ferro als non-ferro delen. Het werkgebied beslaat geheel Nederland.