Boelens Machines op de goede weg

Sinds de veranderingen op directieniveau heeft Boelens Machines wijzigingen doorgemaakt in de gehele organisatie. De service is meer klant ondersteunend en veel productiegerichter geworden.

“Dit is door onze personeelsleden positief ontvangen en wordt door iedereen gedragen”, zegt Alex de Gelder van Boelens Machines. “Onze klanten gaan hier zeker de voordelen van merken en steeds meer bedrijven kiezen voor Boelens Machines als hun leverancier.”
De vooruitzichten van het bedrijf zijn volgens hem veelbelovend. “We gaan in 2012 verder uitbreiden op verkoop en servicemonteurs om de servicegerichtheid naar de relaties verder te vergroten. We zijn al volop bezig met het zoeken naar nieuwe personeelsleden. We zoeken mensen met ervaring in de branche, omdat we geen tijd hebben om mensen op te leiden.”

Nieuwe lijnen
Naast merken als Leadwell, FAT, Willemin, Cazeneuve, Abene en Kitamura is Boelens Machines ook bezig met nieuwe lijnen voor de verkoop in Nederland. Veel merken die Boelens Machines importeert zijn bezig hun programma te moderniseren. Het accent ligt vooral op het verbeteren van snelheid en afwerking. Leadwell is gekomen met een nieuwe lijn bewerkingcentra waarvan het model V30S op METAVAK wordt gepresenteerd. Van deze nieuwe lijn zijn al machines uitgeleverd. Het dynamische bereik van deze machine ten opzichte van de prijs is volgens De Gelder zeer goed te noemen.
FAT heeft zijn modellen MN een facelift gegeven. Hier is vooral de omkasting moderner geworden. Bij FAT zijn veel veranderingen te verwachten in de toekomst. Als eerste verschijnen nu de FAT TUR SC modellen op de Nederlandse markt. Deze lijn wordt uitgevoerd met een Siemens 802 besturing en een andere aandrijving. Dit heeft als gevolg dat de machine veel goedkoper is geworden. De bekende stabiliteit van FAT wordt niet veranderd, de machines hebben nog steeds het zelfde gietijzeren bed.

Willemin wint aan populariteit, het lijkt erop dat de Nederlandse markt klaar is voor dit soort hoogstaande verspanende machines uit Zwitserland. Dit merk blinkt uit door een enorme veelzijdigheid en hoge nauwkeurigheid. Vooral de medische, aerospace en fijnmechanische industrie begint warm te lopen voor deze technologie. Deze jonge organisatie heeft sinds het open huis in juni heeft Boelens Machines meer bekendheid gekregen in Nederland en aanvragen voor nieuwe investeringen blijven binnen komen. Volgens De Gelder is dit te danken aan de goede producten en de organisatorische verandering.

METAVAK Gorinchem 2011, standnummer 170

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen