Boon Edam plaatst spectaculaire hoogste draaideur ter wereld

Maanden van voorbereiding en hard werken resulteerden in een technisch hoogstandje toen Boon Edam Zweden een draaideur met een hoogte van 10 meter installeerde in het Solna Shopping Centre in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het fraaie ontwerp, dat is gebaseerd op een Tournex-draaideur met een hoge capaciteit, is de grootste draaideur die ooit werd geïnstalleerd.

Het Solna Centre werd in 1965 geopend en is sindsdien continu verder ontwikkeld en gerenoveerd. In het voorjaar van 2010 werd er begonnen met een grote renovatie om het gebouw te moderniseren en uit te breiden. Het gerenoveerde centrum, dat door Unibail-Rodamco, de eigenaar van het centrum, in samenwerking met de Britse architecten van DunnettCraven werd ontworpen, biedt onderdak aan 120 winkels en restaurants, en jaarlijks zullen er 7 miljoen bezoekers de deuren passeren.

Een van de meest opvallende wijzigingen aan het gebouw betreft de hoofdingang. Het gerenoveerde gebouw vroeg om een innovatieve vrijstaande draaideur met een hoogte van 10 meter, met opvallende lichteffecten in de kap. Hiervoor werd de hulp ingeschakeld van Boon Edam, dat het concept wist te realiseren. Boon Edam baseerde het ontwerp van deze unieke deur op het eigen Tournex-draaideurmodel. Deze draaideur met een hoge capaciteit kan de verwachte grote dagelijkse bezoekersaantallen bij het shopping centre verwerken. Het ‘altijd open, altijd gesloten’-principe van de deur zorgt er bovendien voor een vermindering van het energieverbruik voor verwarming en koeling van het centrum, waardoor aan de strengste milieuvereisten kan worden voldaan. De kap van de deur bestaat uit een 2-verdiepingen glazen cilinder met binnencilinder en tussenvloer. In de binnenste cilinder bevinden zich platen met 500 glasvezelverlichtingspunten met aan de buitenring acht grote ringen met kleurveranderende led-verlichting met speciale effecten.

De nieuwe ingang speelde een belangrijke rol in de nieuwe marketingcampagne van het centrum, die eind november van start is gegaan tijdens de officiële opening van het gerenoveerde Solna Centre.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Enorme draaideur naar Dubai

28-02 Medio 2015 kreeg Boon Edam een bijzondere aanvraag binnen van een klant in Dubai…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen