Bosch Engineering introduceert nieuwe Femap training

0

Het BE Event van Bosch Engineering, een relatiedag voor gebruikers en geïnteresseerden van de CAE software Femap, stond op 7 juni in het teken van Femap optimalisatie, kennis delen en leren van elkaar. In aansluiting op dit thema introduceerde Bosch een nieuwe training die als doel heeft het maximale uit Femap te halen.

In het pand van Bosch Engineering in Oldenzaal werden de aanwezigen welkom geheten door directeur/eigenaar Gerhard Bosch, waarna de CAE specialisten Rob ter Brugge en Robin Janssen snel van start gingen met de eerste sessie ‘What’s New in Femap.V10.3’. Verder stond de dag in het teken van het kennis delen, leren van en met elkaar. Dit begon met het verkennen van de toepassingsmogelijkheden van de Femap Basic Bundle en hoe deze functionaliteiten optimaal benut kunnen worden. De Femap Basic Bundle is een zodanig complete CAE oplossing, dat lang niet altijd alle mogelijkheden toegepast worden of zelfs niet eens bekend zijn bij de gebruikers.

Naast de eigen engineers van Bosch Engineering was ook Christhophe Vandevelde, CAE specialist van Siemens PLM Software, aanwezig. In zijn betoog over de NX Nastran solver maakte hij inzichtelijk wat de verbeteringen in NX Nastran zijn en wat dit in de praktijk klanten biedt. Vandevelde toonde aan hoe een engineer met deze functionaliteiten meer kan overlaten aan Femap en toch ook kan vertrouwen op het resultaat. De dag werd afgesloten met enkele Tips& Tricks inclusief een discussie over wensen ter verbetering voor Femap.

De reacties van de deelnemers waren positief. Men heeft geleerd van zowel de presentaties als van de medegebruikers. Om deze dag een vervolg te geven heeft Bosch Engineering een nieuwe training geïntroduceerd, de ‘Femap Basic Non Linear training’. Hiermee kan de Femap gebruiker het maximale uit de Femap met NX Nastran Basic Bundle halen. In deze training worden de minder bekende analyse types behandeld met een focus op Basic Non Linear.