Brimotech Solutions haalt problemen boven water

Michiel Brokkaar is op 1 februari gestart met zijn eigen bedrijf Brimotech Solutions. De ‘nieuwkomer’ houdt kantoor in Lelystad en richt zich op productverbetering, productontwikkeling en projectbegeleiding. “Alles in de technische sfeer”, aldus Brokkaar.

Brimotech Solutions houdt zich in eerste instantie vooral bezig met mechanica. “Alles wat kan of moet bewegen is mijn specialisme”, zegt werktuigbouwkundig ingenieur Brokkaar, die al twee jaar met plannen voor een eigen bedrijf rondliep. De afgelopen acht jaar was hij actief in de verkoop en ontwikkeling van gasveer- en dempingsystemen.

Met Brimotech richt hij zich met name op het industriële MKB; van kleine machinefabrieken tot grote productiebedrijven. “Bedrijven die een te kleine capaciteit hebben of juist de hele ontwikkeling van producten willen uitbesteden, kunnen bij mij terecht. Maar ook de kleine ondernemer, die met een idee rond loopt maar niet weet hoe hij dat kan uitvoeren. Is er een visueel probleem (vormgeving) of functioneert een product niet zoals gehoopt, dan kan ik uitzoeken waar de oorzaak ligt. Ligt het misschien aan de besturing, is er sprake van een constructiefout of is er een verkeerd materiaal gebruikt? Brimotech houdt zich ook bezig met het updaten van producten. En verder heb ik veel ervaring met het aanvragen van patenten. Niet het leukste karwei, maar wel een belangrijk traject.”

Brokkaar ziet Brimotech niet als een puur engineeringbureau. “Het is in eerste instantie niet mijn bedoeling om mijn klanten het hele engineeringtraject uit handen te nemen. Nee, ik probeer boven water te krijgen waar de problemen zitten en draag daarvoor diverse oplossingen aan, die de klant verder zelf kan uitwerken en detailleren. Maar wanneer hij vervolgens zegt: werk het maar voor me uit, dan kan dat natuurlijk ook.”

Door op deze manier te werken, kunnen Brokkaars klanten hun eigen kostenplaatje goed in de gaten houden. “Ik heb tien jaar lang diverse commerciële en directiefuncties bekleed en heb veel contacten in zowel de maakindustrie als de commerciële wereld in binnen- en buitenland. Ik weet dus hoe belangrijk het is om de kosten scherp in de gaten te houden.”

Brimotech begint als eenmanszaak, maar Brokkaar denkt zijn bedrijf in de loop der jaren uit te breiden naar een handvol medewerkers om ook onderwerpen als mechatronica, elektronica en softwarebesturingen op te kunnen pakken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Astronomen helpen staalproducent bij kwaliteitscontrole

14-04 Technieken uit de sterrenkunde gaan helpen bij de kwaliteitscontrole van plaatstaal. In het bijzijn…

Bedrijf en Economie

People Creating Value is nu PCV Group

15-01 People Creating Value heeft de naam gewijzigd PCV Group. Het Enschedese bedrijf onderscheidt zich…

Geen categorie

Brink Industrial toont nieuwe gezicht

30-09 Voor het eerst sinds jaren nam Brink Industrial begin september weer deel aan TIV…

Automatisering

Cadmes Event trekt ruim 550 engineers en managers

12-11 Het Cadmes Event in Media Plaza Utrecht heeft een recordaantal van meer dan 550…

Geen categorie

Aluminium rolstoel voor rolstoelbasketbalteam op Paralympics

15-08 Het dames rolstoelbasketbalteam gaat voor een medaille op de Paralympische Spelen in nieuwe op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen