Buigproces verder geïntegreerd

Radan uit Ede presenteerde nieuwe mogelijkheden van Radbend waarmee het buigproces verder geïntegreerd wordt in het totale bedrijfsproces van een plaatwerk productiebedrijf. Radbend is het machineonafhankelijke CAM-systeem van Radan voor buigsimulatie en het offline programmeren van kantbanken.

Met de nieuwe CAD plugin’s voor Inventor en SolidWorks kan men vanuit de 3D CAD omgeving het plaatwerkmodel het buigproces simuleren. Tijdens de real-time buigsimulatie wordt gecontroleerd op mogelijke botsingen en op procesparameters die buiten het bereik geraken. Bij eventuele problemen kan de constructeur zijn productontwerp vroegtijdig aanpassen zodat kostbare verstoringen tijdens de productie voorkomen worden. Naast de controle op maakbaarheid worden tevens de steltijd en productietijd bepaald voor een betere planning.

Heico Booyink van Radbend gebruiker Pan-Oston onderstreept het belang van controle op maakbaarheid tijdens de engineeringfase: “In de ontwerpfase kan het kantproces met Radbend gesimuleerd worden om de engineer, indien nodig, de gelegenheid te bieden zijn ontwerp tijdig aan te passen. Zo kun je zorgen dat je op de werkvloer zulke gevallen hebt uitgesloten. Want als daar iets niet maakbaar blijkt, heb je herstelacties nodig en dat soort spoed moeten we niet hebben. Vroeger liep men, als iets niet gekant kon worden, naar engineering om te vragen hoe dat zat. Nu zien we dat niet meer.”

Nauwkeurige plaatuitslag
Met het Radan3D CAD-systeem en de nieuwe Radbend CAD4CAM module kunnen alle gangbare 3D CAD-formaten worden ingelezen. Door de verdere integratie met Radbend bij het maken van uitslagen rekening gehouden met de buigverliezen op basis van de geselecteerde gereedschappen in het Radbend CAM-systeem. Zo beschikt men altijd over een nauwkeurige plaatuitslag.

Radbend biedt volledige ondersteuning van het nieuwe Delem DLD-formaat. Met de Radbend postprocessor wordt zowel het NC-programma voor het buigen als het grafische simulatiebestand aangemaakt voor de 3D Delem-besturingen zoals de DA-66W en DA-69W. Radan is door Delem geautoriseerd om de Delem besturing vrij te schakelen voor het gebruik van Radbend programma’s.

Safan besturing
In samenwerking met Safan heeft Radan de Radbend View software geïntegreerd in de nieuwe Safan besturing. Met Radbend View wordt het buigproces in 3D gevisualiseerd op het tweede touch screen van de Safan besturing. De machinebediener beschikt tijdens het buigen over een volledige 3D grafische ondersteuning voor het buigproces en de producthantering. Ook alle informatie voor het instellen van gereedschappen, hulpmiddelen en procesparameters is in Radview beschikbaar.

Radan levert ook oplossingen voor het aansturen van laser-, pons- en combimachines, calculatiesystemen, webportals voor online offertegeneratie en een platform voor integratie met ERP-systemen en workflow-automatisering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen