Chinese SMTCL enthousiast over ontvangst op METAVAK

Een exposant die over belangstelling zeker niet te klagen heeft, is SMTCL. De Chinese machinefabrikant presenteert zich op METAVAK voor het eerst in de Benelux met een horizontale CNC vlakbed draaibank, een verticaal bewerkingscentrum en een verticale draaibank.

Yves van den Neucker brengt de verspanende machines van SMTCL (Shenyang Machine Tool Company Ltd) in de Benelux op de markt. Hij is razend enthousiast over de ontvangst van het nieuwe merk op de beurs in Evenementenhal Hardenberg. “De mensen zijn heel nieuwsgierig naar deze machines. Ze stellen veel vragen, met name over de kwaliteit.”

Van den Neucker denkt de metaalbewerkende industrie te kunnen overtuigen van de kwaliteit van de Chinese machines. SMTCL is een ambitieus concern dat met volledige ondersteuning door de Chinese overheid wil uitgroeien tot de belangrijkste producent van werktuigmachines ter wereld. In 2015 denkt men die leidende rol al te kunnen realiseren; niet alleen qua omzet, maar ook in technologisch opzicht. “We hebben nu al prima machines – ook 5-assige bewerkingscentra -, maar een 12-assige machine moet je nu nog niet van ons vragen”, aldus Van den Neucker. “Dat gaat er echter wel van komen. SMTCL maakt gebruik van Duitse ingenieurs voor de techniek in de machine en van Italiaanse ontwerpers voor het design. En de productielocaties in China, waar alle machines worden geproduceerd, zijn ingericht volgens Japanse beginselen van efficiency.”

In die productiehallen worden dagelijks meer dan 115 CNC en 350 conventionele werktuigmachines geproduceerd. In 2010 verlieten 28.760 CNC machines de fabriek. De in 2007-2008 gebouwde fabriek beslaat 1.250.000 vierkante meter en is volledig onder leiding van Duitse en Japanse engineeringbureaus gebouwd, conform de strengste Duitse en Japanse eisen in productieprocessen. De capaciteit wordt binnenkort al weer uitgebreid met een nieuwe productieplant (klaar in oktober 2011) van nog eens 480.000 vierkante meter voor de machines met een hoogte tot 15 meter (nu nog beperkt tot 9 meter).

Naast de overname van fabrikanten (Schiess (D), Burckhardt-Weber (D), Homma (J), Kunming-Tos en andere) werkt men nauw samen met verschillende wereldleiders op het gebied van werktuigmachines en besturingen zoals Fanuc, Siemens en Fidia.

Om de Europese markt te veroveren worden de machines voor export uitgerust met Duitse en Japanse hoogwaardige componenten. Design en ontwerp van de machines vindt in Duitsland plaats door een 300-koppig Duits engineeringteam van ervaren machineontwerpers. In Duitsland worden de prototypes gebouwd, eenmaal op punt gesteld start de massaproductie in de Chinese fabriek.

Momenteel wordt het Europese hoofdkantoor in Frankfurt (de voormalige Emag-Naxus productieplant) klaargestoomd met onder andere een grote showroom , waar continu meer dan zestig machines zullen worden tentoongesteld, een Duty Free opslagzone voor vierhonderd machines, een afdeling onderdelen, een servicecenter, et cetera.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Verspanen

Hurco bundelt alle kennis in nieuwe vijfasser

06-04 Om de productiviteit, stabiliteit en nauwkeurigheid te verhogen heeft Hurco alle beschikbare kennis samengebracht…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Verspanen

Nauwkeurigheid van First CNC-freesbanken maakt indruk op PMP

20-04 CVK Service in Alphen aan den Rijn is het bedrijf van Cor van Klooster.…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X