Compacte CNC van Siemens voor freesbewerkingen

Met de Sinumerik 828D Basic M vult Siemens haar productportfolio voor CNC besturingen aan. Dit CNC-basismodel is geschikt voor standaard freesmachines met een groot vermogensbereik, een hoge nauwkeurigheid en een hoge beschikbaarheid.

Als basismodel in de compactklasse is de Sinumerik 828D Basic M geschikt voor standaard freesmachines met maximaal vijf assen/spillen. Het beeldscherm, de toetsen en de CNC-elektronica vormen één geheel met slechts enkele interfaces en kabels, waardoor een maximale beschikbaarheid wordt bereikt. Dankzij een bedieningspaneel van gegoten magnesium werkt de nieuwe CNC van Siemens ook onder zware omstandigheden betrouwbaar. Aangezien de nieuwe CNC geen slijtageonderdelen zoals een ventilator, harde schijf of batterij heeft, is ze volgens Siemens volledig onderhoudsvrij.

Moderne processortechniek en software-architectuur vormen de basis van de 80-bits-nano-nauwkeurigheid (80 bits floating point nauwkeurigheid). Softwarematig zijn nauwkeurigheidswaarden van één tiende micrometer (μm) mogelijk. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid die in de praktijk kan worden behaald niet beperkt door de besturingstechniek, maar door de mogelijkheden van de mechanische componenten van de freesmachine. De Sinumerik 828D Basic M is niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook flexibel inzetbaar. Ze biedt niet alleen een groot aantal cycli voor boor- en freesbewerkingen, maar is ook geschikt voor matrijsbewerkingen. Om de snelheid en de oppervlaktekwaliteit te bereiken die hiervoor nodig is, is de Sinumerik 828D Basic M voorzien van het technologiepakket Sinumerik MDynamics met de intelligente bewegingsbesturing ‘Advanced Surface’ dat ook in de high-end-besturingen 840D sl wordt gebruikt. Met Sinumerik Operate beschikt de Basic-M-variant over dezelfde intuïtieve gebruikersinterface als de SInumerik 828D en de 840D sl. De besturing kan zowel in dialoog worden geprogrammeerd met Shopmill, als in DIN-ISO, evenals een mix van beiden. Alle cycli die beschikbaar zijn in Shopmill, zijn dat ook in de ISO omgeving. (ProgramGUIDE programmeren). Hiermee kunnen altijd snel en eenvoudig alle CNC programma’s worden gemaakt.

Met de functie ‘Easy Message’ wordt de medewerker die voor de machine verantwoordelijk is per SMS op de hoogte gehouden van alle belangrijke procesgegevens van het productieproces. Als een machine van nieuwe onbewerkte onderdelen moet worden voorzien of als een frees de grens van zijn standtijd heeft bereikt, kan de Sinumerik 828D Basic M hierover de betreffende informatie naar de juiste persoon versturen. Zo wordt de productiviteit van de machine verbeterd.

De Sinumerik 828D Basic M is in het opleidingspakket SinuTrain voor Sinumerik Operate geïntegreerd. Dankzij Sinutrain kan het bedienen van de machine op een PC worden geleerd. Bovendien kan met SinuTrain de programmering offline worden uitgevoerd. Met Sinutrain heeft men zijn CNC besturing op zijn PC. Net als op de machine kan ook in Sinutrain gebruik worden gemaakt van de beproefde programmeermethoden DIN-ISO, programmGuide en ShopMill.

Passend bij de nieuwe CNC biedt Siemens met de Sinamics S120 Combi een meerassige aandrijfmodule, die net als de CNC-besturing is ontwikkeld voor compacte standaardmachines.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen